Crònica del cap de setmana

Diumenge es va disputar a Torroella de Montgrí la 9a jornada de lliga de primera catalana, en la que el Lleida visitava el camp dels SENGLARS, equip que ocupa la 3a posició a la classificació.

El partit va començar amb un Senglars amb les idees clares, que copejava la defensa dels nostres. En el minut 11, l’ala del Lleida, en Bolichín, era sancionat amb una expulsió temporal (10 minuts), per jugar des de terra en una acció defensiva a 5 metres de marca, on hi havia una clara superioritat dels Senglars. El cop de càstig el va jugar la davantera del Torruella, que aconseguia la marca desprès de diverses penetracions; la transformació era complicada i no va pujar al marcador (5-0). El Senglars van saber aprofitar la superioritat numèrica i en el minut 16 tornaven a assajar (10-0). Els de Lleida però continuaven plantant cara, sobretot amb una melé forta, però al minut 17 es van complicar més les coses i el pilar, Salvador Llas, demanava ser substituït per lesió. No va ser fins a les acaballes de la primera meitat que els nostres nois van poder retallar distàncies, on després d’un cop de càstig a la línia de 22 dels Senglars, la davantera trencava i aconseguia fer una passada al segon centre, Adrià Monras, que assajava per velocitat, ell mateix passava la transformació (10-7).

La segona part es complicava només començar, ja que en Sergi Petanas, un dels pilars titulars del Lleida, també es lesionava i feia que jugadors no habituals a la primera línea tinguessin que ocupar aquestes posicions. Els de Torruella ho van saber aprofitar i varen retòrcer als de Lleida a base de melés i mols (sens dubte la seva millor arma). Els de lleida només feien que patir aturant les accions dels Senglars. Fruit d’això, en el minut 56, la davantera local tornava a assajar, però el seu xutador no passava la transformació (15-7). Tot i això els de Lleida no donaven el partit per perdut i en el minut 73, en un cop de càstig a 5 metres, el davanter Òscar Mercè aconseguia assajar sota pals, i el xutador aconseguia 2 punts més (15-14). El Senglars però van continuar fidels al seu joc i en el minut 77, després d’una touche a 10 metres, van anar traballant els mols fins aconseguir l’assaig, que tampoc va ser transformat (20-14). El Lleida ho va intentar en els minuts finals però sempre s’estavellava contra la defensa dels Senglars i el marcador ja no es va moure.

El Lleida després d’aquesta derrota aconsegueix 1 punt bonus que li va molt bé per sobreviure a la zona baixa de la classificació.

Cal destacar l’extraordinari tercer temps organitzat per la gent dels SENGLARS que, sens dubte, són un gran equip, i en aquest sentit, són el nº1 de Catalunya.