Important victòria

Aquest dissabte es va disputar la última jornada de lliga de 1ª catalana, en la que l'equip masculí va rebre als Senglars de Torroella, equip que ocupa la 6ª posició a la classificació. Els de Lleida es jugaven la permanència, ja que una derrota contra els Senglars i una més que possible victòria del Químic contra el Cornellà faria que els de la terra ferma ocupessin la vuitena plaça, baixant per tant a 2ª catalana, ja que aquest any descendeixen els tres darrers equips.

El partit va començar amb uns lleidatans amb les idees clares, que copejaven la defensa dels Senglars, la davantera local es va mostrar molt contundent amb atac i amb molts pocs errors i una línia de ¾ que movia amb molt dinamisme la pilota fent-la arribar als seus ales. Així en el minut 13, desprès d’un parell de bones fases de la davantera, els ¾ locals van desplaçar la pilota amb rapidesa i el segon centre Adrià Monras aconseguia trencar la defensa visitant i assajar; la transformació complicada no va ser aconseguida (5-0). A partir d’aquest moment els Senglars van començar a ser els dominadors del partit, aplicant el seu rugby per davantera amb conquistes en touche i montant llargs mouls, durant una bona estona els locals es van haver d'aplicar en defensa. En el minut 26 un xut ras del obertura visitant per sota les cames de la defensa local, en la línea de 22 metres local va ser aprofitada per l’ala Senglar que va recollir la pilota i amb dos canvis de peu va deixar plantats al nº 9 i nº 15 locals i assajava sota pals, la transformació era aconseguida (7-5).

Desprès d'aquest assaig que ens possava per sota en el marcador, el Lleida va seguir insistint aplicant un joc molt físic, a més, poca poc els nostres davanters dominaven a la perfecció les seves touches. En el minut 32 els del Segrià desplaçaven una pilota al ala Miguel Godoy que assajava pràcticament al banderí; la transformació no va ser aconseguida (10-7). Així el Lleida es ficava per davant en el marcador. En el minut 37 la nostra davantera tornava a copejar amb força a la banda esquerra de la zona d’assaig dels Senglars, que van defensar bé els atacs però els ¾ del Lleida van desplaçar la pilota amb rapidesa fins a l’altre costat, on el capità Josep Llas redoblava als seus companys i aconseguia assajar sobre el banderí; la difícil transformació no va ser aconseguida (15-7).

En la segona part els del Lleida van sortit amb la mateixa contundència que a la primera i la davantera local va començar a dominar a la davantera dels Senglars, destacant especialment el treball de la primera línia del Lleida en les melés. En el minut 46, després de diverses fases de davantera, el pilar Sergi Petanas aconseguia un nou assaig (20-7). El Lleida s’anava convertit en el dominador del partit, els Senglars intentaven jugar amb la línia des del seu camp, però la pressió defensiva dels nostres els feia cometre errors. En el minut 51 una melé, a favor dels senglars en la línia de 22 del seu camp, era robada per la davantera de Lleida i el jugador nº8, en Zangano, ho aprofitava per escapar-se tot sol i assajar. La resta del partit va ser dominat pel Lleida, la intensitat va baixar per part dels 2 equips i, tot i que els Senglars van estar un parell de cops prop d’aconseguir un assaig, no ho van aconseguir.

Aquesta victòria apropa una mica més al Lleida per a que la propera temporada pugui continuar competint a 1ª Catalana. El següent pas, i definitiu, aconseguir consolidar l'equip de juvenils.