Memorial Pau Buxadé

La setmana passada l’equip juvenil del Lleida es va desplaçar a la Taixonera, per disputar el Memorial Pau Buixadé, organitzat pel Químic Equip de Rugby. Aquest ha suposat el primer desplaçament de la història d’un equip juvenil del nostre club.

Els ilergetes jugaven d’aquesta manera el seu primer partit contra un equip experimentat, abans nomes havien diputat partits de poca durada el dia del Memorial Jordi Pintado, que van ser amb els mateixos Químic i el Manresa.

El partit va començar molt malament pels nostres, on segurament els nervis i la falta d’experiència van fer que cometessin molts errors en defensa, cosa que va permetre al Químic fer 3 assajos en 15 minuts i posar-se amb un marcador molt còmode (15-0).

Poc a poc els Lleidatans es van anar trobant mes còmodes en el camp i van començar a aturar al contrari amb placatges, però tot i això, els joves del Químic sempre creaven superioritat en atac, el que va permetre que, tot i bones estones de tasca defensiva del equip de Lleida, el Químic aconseguís 2 assajos més abans de la mitja part, deixant el resultat al descans en un còmode (27-0).

A la represa el Lleida va continuar treballant dur i va començar a dominar les seves fases estàtiques, on va demostrar tenir una bona primera línea. Els ¾ aconseguien disposar d’alguna pilota en condicions i guanyar metres amb contundents penetracions dels seus centres. El Químic però continuava fent molt bé la seva feina i tornava a ficar més punts de distància amb 1 assaig més (34-0). Desprès d’aquesta marca local, el Lleida va tenir els seu millors moments de joc, amb una davantera que guanyava metres poc a poc. Desprès de diversos cops de càstig jugats a la mà pel capità Bernat Pla, que va fer un grandíssim partit, el pilar Aleix Buira aconseguia l’assaig de l’honor sobre la mateixa línia d’assaig (36-5). Desprès de l’anotació dels de Ponent, el Químic va continuar atacant amb contundència i, tot i que els joves del Bhefsan van acabar el partit defenent bé, encara va tenir temps de tornar a assajar, deixant el resultat final en (41-5).

Desprès del partit els nois i acompanyants del Lleida van ser convidats a un magnífic tercer temps per part dels jugadors del Químics.

Remarcar la importància d'aquest partit, el primer com a equip del juvenil del Lleida. Esperem i desitgem que la propera temporada es pugui inscriure l’equip en la Lliga catalana. Tot i la amplia derrota, els entrenadors estan contents d’un equip que va estar treballant dur durant tot el partit.

Pel Lleida van jugar:
1-Arnau Perera, 2-Aleix Buira, 3-Martí González, 4-Lluís Vicente, 5-Marc Farran, 6-Estebo Esteban, 7-Joan Vicente, 8-Bernat Pla, 9-Erik Guinez, 10-Josep Leiva, 11-Alex Ferrer, 12-Arnau Pla, 13-Cristian Cindea, 14-Fadel Rami i 15-Xavier Mòdol.