Crònica CE Inef Lleida - SEL Vilanova

Dia propici el dissabte15 de febrer per jugar a rugby en terres lleidatanes. El partit, que s’iniciava a les 17:00 h, s’encarava encara amb sol i un cel clar, un pèl afectat pel vent, això sí. El camp de la Caparrella, però, no es trobava en les millors condicions, i irregularitats i la poca consistència del sòl podien provocar distorsions en la pràctica del rugby.
El CE Inef Lleida encarà el partit amb serietat, recordant la duresa del partit de la primera volta a casa del SEL Vilanova, però també amb il•lusió i ganes, per ser el penúltim partit que es jugaria a casa aquesta temporada.
El Lleida havia realitzat un bon escalfament, però aquest fet no suposà que sortissin els seus jugadors molt dats a dominar l’oval i mantenir el joc en camp del rival. Ans al contrari, el CE Inef va veure’s desplaçat a la seva 22 i obligat durant els 10 primers minuts a allunyar el perill i resistir les envestides vilanovines.
Un contraatac lleidatà va canviar la dinàmica del partit. En la primera acció real de perill dels de verd, els de l’Inef assajaven i es posaven per davant en el marcador. Aquesta marca va tenir un efecte revitalitzant pels lleidatans, que van començar a desplegar-se i organitzar millor el seu joc. La possessió i pauta del match ja no era principalment del Vilanova, sinó que els dos equips s’alternaven el domini i es jugava en la part central del camp de joc. En una altra jugada, corrent la línia amb el bon suport dels davanters a banda i banda del camp, el Lleida aconseguí plantar per segon cop la pilota en zona d’assaig contraria.
Els del SEL Vilanova, tornaren a fer-se amos del joc, i durant els 5 minuts següents va aconseguir arraconar la defensa del Lleida, que resistí durant molt temps a 5 metres de la zona de marca, però que finalment va arribar a assajar. El partit era molt disputat, amb alternances pels dos equips, però el Lleida reaccionà de forma més contundent a l’assaig en contra, i aconseguí un altre assaig, aquest cop sota pals, que deixava a la mitja part en el marcador un favorable 17-5.
La mitja part afectà millor als lleidatans, els quals es van recuperar millor de la duresa del primer tram del partit. Els seus jugadors van revifar-se, i semblà que juguessin un partit nou. El Lleida començà, aquest cop sí, a desplegar el joc que acostuma, i va imprimir velocitat, recolzaments i contundència en els intervals. Es perforava la defensa amb més continuïtat i ajudes, fet que feia recular cada cop més la defensa rival. Es guanyaven touches i melés contràries i s’anul•laven tots els intents dels vilanovins per entrar dins del partit. Amb tot, el Lleida sumava i el Vilanova es veia superat.
S’arriba al final del match amb el resultat de 45-5 pels lleidatans. Tot i l’aparent diferència, cal tenir en compte que no n’hi va haver tanta durant molt temps del partit, i que el Lleida cal que s’adoni de la necessitat que té d’imposar el seu joc i tenir la iniciativa per guanyar partits i continuar sumant. Cal, a més, lamentar la lesió de Xavi Comas, que es suma a la de jugadors importants com Aldavert, Artur o Marcos. La victòria va per ells.

Alineació del CE Inef Lleida:
Toni (60, Xurde), Buira, Martí (69, Ivan), Charlie, Abel, Jaume, Isaac, Bienve (72, Domingo), Peta, Pau Ripoll, Vicente, Pau Ramon, Miguel, Víctor (50, Berny), Comas (min. 67, Joel).