CE INEF Lleida 10 – Barça B 16

Dissabte era un dia perfecte per jugar a rugbi, brillava el sol durant la tarda i va arribar a ser un pèl calorosa per ser octubre,. El camp de la Caparrella, però, estava tou i el pis irregular.

Es presentava a Lleida el Barça després d’haver aconseguit una victòria contundent, i suposava una proba elevada de nivell per un Lleida que venia d’haver caigut contra el Banyoles en la primera jornada sense tenir tots els seus efectius. Aquest cop sí, el Lleida tenia a la seva disposició la majoria de jugadors, i podria disposar de recanvis i aire fresc pels seus titulars.

S’inicià puntual el partit, en que els del Barça van voler prémer l’accelerador i jugar en el camp de l’INEF. Van aconseguir avançar-se per mitjà del seu xutador, molt efectiu durant tot el partit, aprofitant un cop de càstig a favor. No obstant això, els de verd van refer les seves línies i van prendre la iniciativa, contestant amb un assaig a favor amb la velocitat de la seva línia de tres quarts (5-3).

En aquest instant, i com a tònica que es mantindria durant tot el partit, el joc era molt pausat, les melés es succeïen i es provocaven cops de càstig que feien que la progressió dels dos equips fos en va, el partit era lleig i travat, i les accions d’atac eren contrarestades per les defenses que mantenien els espais sempre ocupats, sense crear espais. Quan semblava que s’arribaria amb aquest marcador a la mitja part, però, la línia del Barça, xutant a l’espai, va trobar una escletxa i va aconseguir assajar, arribant amb un avantatge de 5-10. A la represa el joc continuà igual, tot i que semblava que el Lleida tenia clar que avançava per davantera. Tot i així, el Barça aprofità molt bé els avantatges concebuts i es beneficià de dos cops de càstig que xutats a pals augmentaven el seu avantatge(5-16). Era qüestió d’aguantar i ficar pit, placar i alçar-se, recolzar i recol•locar-se, repetir melés, repetir touches que es tiraven parcials... costava un món el partit, i no es decidia en cap dels bàndols, ja que no pensaven defallir. Així el Lleida arribà a assajar per mitjà del seu talona Buira, però, tot i disposar de dos cops de càstig a la 22 contrària, el CE INEF no va saber aprofitar les seves opcions correctament.

S’arribà al final del partit amb un 10-16, victòria visitant i punt bonus pels locals, que realment té molt mal regust. Felicitar el Barça com a equip, molt complets, i l’afició lleidatana, que tot i ser poca, sempre acompanya fidel i cridanera.

Alineacions

CE INEF Lleida Rugby Martí González, Aleix Buira, Sergi Petanàs (Diego Repollés, min. 70), Daniel Andrés (Mohamed Amghar, min.67), Abel Mir (Bienve Calvin, min. 32), Jaume Piñol, Adrià Sabata, Carlos Andrés, Joan Petanàs, Pau Ripoll, Marcos Novo, Pau Ramon, Albert Vicente, Eric Sánchez, Miguel Godoy.

Barça B

Wugzar Shengblia, Gerard Castillo, Armand Esteller, Moreno, Carles Esteller, Rafa Mesa, Marc Torrent, Marc Arasanz, Yoan Foussat, Matias Newton, Ales Freixas, Kevin Rodríguez, Javi Soler, Cristian Bariles, Jan González.