GEiEG 23 – CE INEF Lleida Rugby 7

Bonic i complet dissabte de rugbi el que es plantejava a les instal•lacions del G.E. i E.G., amb les noies primer, contra l’INEF Barcelona (partit d’alt nivell entre les màximes aspirants al títol femení) i el partit de l’equip masculí contra el CE INEF Lleida. En el segon, els dos equips es plantaven al camp amb la necessitat de puntuar per lluitar per les posicions més altes de la mitja taula. Els lleidatans venien amb ganes i motivació, sabedors que una victòria els distanciaria d’aquella aferrissada batalla pel quart lloc a la lliga i els donaria tranquil•litat per afrontar el final de la primera ronda de la Divisió d’Honor Catalana.

Així doncs, el CE INEF es plantava a Girona amb piles carregades tot i que també amb baixes importants, tant dels titulars com en quantia de jugadors suplents que poguessin donar aire al seu joc. D’acord a aquests problemes, calia canvis en la davantera habitual i obligava a improvisar per elaborar una bona línia de tres quarts. Amb tot plegat començà el partit. I el que vindria seria tot un espectacle de rugbi, una explosió d’atacs corals i punxants per part dels dos equips i de la corresponent rèplica defensiva i de contraatac del contrari, una gaudida, un plaer, un partidàs.

Es disposaven els dos equips ordenats, ocupant posicions i pressionant la possessió contraria; però es trencaven defenses, s’obligava a recular a base de generar superioritats, ja fos atacant cap a l’eix profund o el lateral, obrint a la línia, picant de davantera o xutant als pocs espais buits que deixaven les defenses. I es recolzava, es generaven espais, i hi arribaven els recolzaments per oferir continuïtat a les jugades. Aquest era el plantejament dels dos equips, i estaven disposats a que els donés resultat.

Trencà l’empat a zero el G.E. i E.G. a partir d’un assaig aconseguit pel seu segon centre després d’iniciar la jugada per la banda dreta amb davanters, que feren acumular jugadors al pack, i al obrir a la línia es trobaren en superioritat per trencar els tres quarts lleidatans. Contestà l’INEF, però, a base d’envestides. Tot i que els gironins s’imposarien en les fases estàtiques i guanyarien durant el partit totes les melés, els lleidatans avançaven molts metres al cos a cos. En un atac per banda i banda, obligant a moure’s i a recol•locar-se als locals, l’ovalada passa de mà en mà fins arribar a l’ala Albert, que finalitzaria amb un assaig, la transformació del qual per part de Pau Ripoll posava els de ponent per endavant.

El partit continuà amb la mateixa intensitat, però els de l’INEF van cometre petits errors que aprofitaren els del Grup Esportiu Gironí per ficar-se per endavant, convertint dos cops de càstig a favor. Tot i així, la intensitat fou contínua durant la primera part, de la que s’arribava al final amb un ajustat 11-7 pels locals al marcador.

En la segona part les intencions de joc eren similars; tot i la fatiga acumulada, calia córrer i desestabilitzar l’ordre contrari. Tot i així, el joc deixà de ser tan vistós: el seu atractiu va decaure molt per les parades contínues en les fases estàtiques, correccions arbitrals i inclús alguna picabaralla en el posicionament de les melés. En les fases dinàmiques, però, el joc era similar.

Ara bé, el CE INEF Lleida insistí en avançar metres a partir de touches generades per cops de càstig dels gironins, però no van donar el fruit adequat ja que els locals robaven pilotes amb facilitat. El joc era d’anades i vingudes, però la possessió s’alternava i la continuïtat del contrari s’evitava. El joc coral s’havia convertit en un tu a tu afrontat amb ànsia i ràbia, un vull i no puc a l’hora d’avançar o realitzar bones jugades.

Els lleidatans arribaren repetits cops a la 22 contrària i gaudirien de diverses oportunitats per augmentar el seu marcador. Aquesta acció, però, la van realitzar els gironins a les acaballes del partit a l’aprofitar dues errades puntuals de l’equip de la plana. Amb un contraatac format a la perfecció plantaren per segon cop la pilota a zona de marca, i ho farien un tercer al pinçar una pilota en un ruck i sorprendre els jugadors que s’estaven recol•locant. Això, sumat a la transformació del segon assaig del Girona s’arribà al 23-7 final.

El G.E. i E.G. s’emporta una soferta i ben guanyada victòria que els empata amb els lleidatans a la classificació, i augmenta, encara més, l’emoció de cara als partits que queden per acabar la primera volta. Per part del CE INEF Lleida, molt bon partit dels seus components, que tot i no aconseguir puntuar, el joc desplegat els suposa un camí a seguir, experiència i errors que corregir.

Salut i rugby!

Alineacions

G.E. i E.G.
David Lluch (Llorenç, min. 46), Joan, Monoun, Marco (Óscar, min. 64) (Pau, min. 72), Peru, Scott, Antonio, Ricard, Armen, Sergio, Gerard, Martin (Hugo, min. 51), Gregory, David Rectilla (Achio, min. 72), Doiztua.

CE INEF Lleida Rugby
Martí, Antonio, Sergi (Adrià, min. 56), Dani, Abel, Isaac (Mohamed, min. 71), Bienve, Carlos, Joan, Pau Ripoll, Albert, Aleix, Miguel, Eric, Pau Ramon.