Lleida 14 - Gòtics 24

La setmana passada es va disputar la primera jornada de lliga de primera catalana a les nostres instal•lacions, en la que els nois es van enfrontar amb l’equip barceloní dels Gòtics.

El partit va començar a les 13:00 amb un dia solejat. Els primers 10 minuts varen ser de domini alternat per part dels 2 equips, però en el minut 10, a partir d’una touche propera a la línea de marca dels de Lleida, en dues accions seguides de la davantera dels Gòtics, va arribar la primera marca i també la seva transformació (0-7). El Lleida va continuar atacant i en el minut 22, una acció de contraatac dels nostres nois, va ser recuperada pels Gòtics que varen jugar una touche ràpida, agafant-nos desprevinguts, el que es va convertir en la segona marca dels Gòtics, que també varen trasformar (0-14).

Els nois de Lleida però van reaccionar ràpidament i des d’un paquet de davantera es va jugar ràpid amb el segon centre Marcos Novo que va assajar. L'Adrià va ser l'encarregat d'anotar la transformació (7-14). Durant la resta de la primera part no va haver cap clar dominant del joc.

Nomes començar la segona part, fruit d’un xut defensiu dels Gòtics que va ser tapat pel davanter Edu Torres, el Lleida recuperà la pilota i, amb una acció individual de Marcos Novo, aconseguí el segon assaig i també la transformació (14-14) posant el partit molt igualat.

Com a conseqüència d’un cop de càstig dels jugadors del Lleida en el minut 53 els Gòtics es tornaven a posar per davant (14-17). En el minut 62 es va decidir el partit quan, en una melé en contra a 5 metres de la nostra línea de marca, els davanters del Gòtics van aprofitar les nostresbaixes en la primera línea per a fer una altra marca, que també varen transformar (14-24). Els nostres, però, van continuar lluitant, fruit d’això el jugador nº 5 de Gòtics va fer una acció antireglamentària i va ser expulsat, llàstima que no ho vam saber aprofitar, ja que perdiem la pilota amb facilitat i el Gòtics es va dedicar a jugar amb el seu paquet de davant o a xutar als nostres ales, que no varen estar molt inspirats.

Tot i la decepció per la derrota, els entrenadors van valorar molt positivament l’actitud de tot el conjunt lleidatà. A més, destacar que en Joan Petanas i l’Adrià Monras han estat preseleccionats per la selecció catalana de rugby a 7 (esport que serà olímpic al 2016) i que el jove Jordi Cadens, que va debutar aquest cap de setmana amb l’equip sènior, ha estat preseleccionat per la selecció catalana sub19 de rugby a 15.