3ers de Catalunya a XIII

Diumenge passat es va disputar, a les instal•lacions de la Foixarda, les finals del Campionat de lliga de Rugby XIII de Catalunya.

Després d’una bona actuació en la fase prèvia, en la que l'equip es va imposar al Valls (8-74) i al Cornellà (10-56), i només va perdre amb el BUC (12-28), actual campió, diumenge va jugar la final de consolació amb el FC Barcelona.

El partit va ser molt intens, tant en defensa com en atac, per part dels dos equips. Els nostres va començar atacant fort, aprofitant les errades en defensa dels barcelonins, als que sobretot els costava recol•locar-se a 10 metres. En el minut 20 ja s’havien anotat dos assajos per part dels de Ponent (10-0). Desprès però el FCB va ficar en funcionament tota l’artilleria ofensiva, i va començar a arraconar al lleida en el seu camp. Els barcelonins movien molt bé la pilota, aconseguint continuïtat en el joc i aprofitant així els 6 atacs de que disposaven. Tot i això, els lleidatans sempre van anar per davant al marcador i, al descans, la diferència era considerable.

La segona meitat va estar més igualada, tots dos equips eren molt contundents amb la davantera, però els 3/4 lleidatans varen ser molt més dinàmics amb la pilota.

Al final de la segona meitat, el desgast físic i la calor eren notables en ambdós equips, però tot i això, els de Ponent van continuar lluitant per mantenir la diferència, que cada vegada era més petita. Els nostres tenien clar que si aconseguien enfonsar al contrincant en la seva zona de 20 metres, amb 6 atacs no hi havia prou per a que els hi fessin un assaig, i això és el que es van dedicar a fer.

Va ser al darrer minut que el FCB aconseguia l’assaig que els col•locava a només 6 punts. Desprès d’aquest assaig i sense temps per res més l’àrbitre va xiular el final i el marcador va ser favorable als lleidatans, 36 a 30.