Lleida 8 - Gòtics 14

Aquest dissabte l’equip sènior masculí de rugby del CE INEF LLEIDA va enfrontar-se en el primer partit de la lliga de la Primera divisió Catalana 2010-2011, a casa, contra el GÒTICS de Barcelona.

La primera part va ser molt igualada en tots els aspectes de joc. En les touches les forces estaven molt igualades, els del CE INEF Lleida varen mostrar una primera torreta molt segura en atac, però tenien molts problemes en la segona torreta. A les meles, també força igualades, el GÒTICS aconseguia amb facilitat les seves i va donar molts problemes a la davantera dels lleidatans. En la línea de ¾ tots dos equips van estar força encertats, amb pilotes ben obertes cap als ales. En defensa tots dos equips es varen mostrar molt sòlids. En els minuts inicials es jugava més al camp dels locals, però poc a poc els del CE INEF Lleida, amb una bona defensa i ordenats en atac, van anar tancant al GÒTICS en els seu camp. En el minut 25, desprès de diverses bones accions de continuïtat de tot l’equip local, el segon centre Miguel Godoy aconseguia assajar (5-0), però la transformació no va ser aconseguida. 10 minuts desprès era el GÒTICS el que aconseguia posar-se (5-3) al transformar un cop de càstig. A 5 minuts de la mitja part l’àrbitre sancionava en la mateixa jugada amb expulsió temporal (10 minuts) al flanker del INEF, Bienve, per una acció antireglamentària i a un jugador del GÒTICS era expulsat amb vermella per agredir al anterior. En l’últim minut de la primera par l’obertura Catalin aconseguia una transformació de cop de càstig ficant el marcador (8-3). Al acabar la primera part el Lleida semblava ser el dominador del partit.

La segona part va començar amb el Lleida xutant des del mig del camp i recuperant la pilota, però desprès d’això el GÒTICS tornava a recuperar-la i, desprès de jugar diverses fases amb rapidesa i agafant als locals al contrapeu, assajaven i empataven el partit (8-8). A partir d’aquest moment, tot i ser 15 jugadors al camp, l’INEF no va saber aprofitar la superioritat numèrica per desequilibrar el partit. El que va passar va ser tot el contrari, varen ser el GÒTICS els que varen ficar contra les cordes als nostres, que estaven menys ordenats en defensa. Al minut 15 de la segona part, l’arrier lleidatà Albert Aldavert era expulsat amb vermella per fer un placatge retardat, deixant els 2 equips amb 14 jugadors sobre el terreny de joc. Instants desprès el GÒTICS s’avançava en el marcador al transformar un cop de càstig (8-11). Desprès els del INEF varen jugar acorralant als del GÒTICS en el seu camp, inclús els davanters del Lleida varen estar una bona estona a 5 centímetres d’assaig, però no ho van aconseguir. A més, els ¾ lleidatans, a diferencia de la primera part, van estar poc encertats, perdent força vegades la possessió de la pilota. A 2 minuts del final del partit el GÒTICS va sentenciar al transformar un cop de càstig (8-14).

Al final 4 punts pel GÒTICS i un punt bonus pel CE INEF Lleida (per perdre de menys de 7 punts).