CE Inef Lleida 29 - FCB B 31

Diumenge pel matí es va disputar el partit del sènior, que va rebre al equip B del Barça. Tercer classificat de la lliga de 1ª Catalana i que es va presentar amb 15 jugadors.

El partit va ser molt bo per part dels 2 equips, amb bon joc ofensiu i defensiu, amb alternança en el marcador contínuament.

Durant el els primers 5 minuts hi va haver gran intensitat per part dels dos equips, després, va ser el Barça el que va assetjar la línea d’assaig dels nostres, creant bé la superioritat i desplaçant bé la pilota, però amb errors en l’última passada, que, junt amb una bona defensa dels locals in extremis, van evitar en diverses ocasions l’assaig.

En el minut 8 finalment el centre del Barça aconsegueix l’assaig i la transformació posterior (0-7). Desprès és el Lleida el que juga sobre la 22 contraria i en el minut 15 el camerunès Bienve (un dels millors jugadors del partit) trenca la defensa i aconsegueix l’assaig, la transformació es suma al marcador i s’empata el partit (7-7). A partir d’aquí el partit es torna boig amb joc ràpid d’una punta a l’altra del camp per part dels 2 equips.

És el Barça qui en el minut 25 fa un assaig per l’ala, després de que l’arrier Novo i el mig de melé Moliner, fallin en el placatge per anar massa alts. El Barça passa la transformació i es posa novament per davant (7-14). Seguidament ve una llarga estona de bon joc dels lleidatans, guanyant metre a metre, amb fases de davantera i ¾, sense perdre la pilota. En el minut 34, desprès de diverses internades per davantera, és el pilar Saxito el que assaja, la transformació no és aconseguida (12-14). El Lleida continua fent un bon joc i, a mes, pràcticament en 1 minut en 2 jugades fortuïtes, el Barça perd temporalment 2 jugadors per lesió, un pilar amb un tall important a la sella i un tercera per esquinç de turmell.

Semblava que el Lleida ho tenia tot de cara per donar una estocada important al Barça, però no tan sols no en va treure profit, sinó en el minut 40 hi va haver una jugada determinant pel partit. A 30 metres de la línea d’assaig local, l’ala del Lleida Aldavert fa cop de càstig per entrar pel lateral en un agrupament, és expulsat temporalment amb groga i el Barça passa el xut a pals i s’arriba a la mitja part amb el resultat de 12 a 17.

Comença la segona part, el Barça recupera els 2 jugadors lesionats que havia perdut al final de la primera part i el Lleida va a per totes, els 2 equips continuen fent un bon joc. En el minut 51 el Lleida crea superioritat en la línea, obligant al Barça a estirar la defensa, l’apertura local Femenia (que va fer un gran partit) aprofita el forat i assaja, la transformació posterior s’aconsegueix (19-17) i els locals es fiquen per davant en el marcador. El Barça no va donar res per perdut i continua lluitant, així en el minut 59 el talonador visitant aprofita un forat generat en la defensa dels de Lleida per assajar, a més, es passa la transformació i el Barça es torna a ficar per davant (19-24).

El partit continua totalment trencat, en el minut 62 Bienve torna a trencar sobre la 22 del Barça, diversos jugadors no el poden parar i assaja sota pals, la transformació posterior és aconseguida (26-24) i els de Lleida es tornen a ficar per davant quedant solament 18 minuts. El partit, però, continua amb alternances i oportunitats per assajar per part dels 2 equips. En el minut 75 el capità del CE INEF Lleida és expulsat amb groga i el flanker local Hamilton (també un dels millors del partit) ha de ser substituït per un fort cop al cap.

En el minut 78 un cop de càstig centrat a favor dels de Lleida els permet ampliar l’avantatja, quedant el resultat 29-24. El Barça, però, continua atacant i apropant-se a línea d’assaig lleidatana. En el minut 79 el davanter local Andres també és expulsat amb groga, qudant-se el Lleida amb dos jugadors menys al terreny de joc. A 1 minut del final, el Barça busca la Touche, on va ser superior al Lleida, i munta un molt bon maul que fa retrocedir la defensa local, obra la pilota i el seu apertura aprofita la superioritat numèrica i assaja sota pals empatant el partit 29 a 29. El mateix apertura xuta la transformació i el Barça guany el partit 29 a 31.

Lo millor:

- Bonus defensiu i ofensiu.
- Que som capaços de generar bon joc
- Que podem fer bones defenses a grans equips
- El Barça, que amb 15 homes i acabant un amb la sella oberta i l’altre mig coix, demostren que el rugby són 15 contra 15.
- Bon tercer temps a la penya blaugrana Ciutat de Lleida (amb foto de grup inclosa)

El pitjor:

- Que contra bons equips un error individual pot suposar un assaig decisiu per un partit així.
- Que els canvis no van donar un punt més al equip
- Que continuem cometem massa cops de càstig que ens van complicar molt el partit quan gairebé el teníem al sac.
- Que no varem estar encertats en recepcions de xuts i varem donar masses metres i meles al contrari.
- Que no varem saber defensar els seus mauls.