Crònica CE. Inef Lleida - FC Barcelona B

Important partit el que es jugava en terres lleidatanes, el resultat del qual decidiria qui seria líder de la divisió. Els del CE Inef Lleida l’afrontaven amb ganes, ànsia i nervi, sabedors que un mal resultat catapultaria el FC Barcelona a un lideratge còmode i ampli. Per contra, si guanyaven els lleidatans, passarien a estar altre cop al capdamunt de la classificació de primera catalana.

El dia, tot i que tapat, era molt propici per jugar a rugby, i la tarda no era tant freda com els dies anteriors, així que les condicions eren perfectes. Perquè el dia fos un èxit es va demanar als jugadors concentració, ajuda i intensitat. Només d’aquesta manera es podria parar un equip sòlid i invicte fins llavors.

Així va començar el 15 lleidatà, volent jugar sempre en camp contrari i pressionant tots els punts de la defensa barcelonina. Ben aviat va donar els seus fruits la intensitat dels verds, que al minut 6 aconseguien la primera marca gràcies a Vicente, assajant molt empegat a la banda, i ampliar l’avantatge amb la transformació de Pau Ripoll (7-0).

No es relaxava el Lleida, que continuava donant molts problemes als barcelonins, i aconseguia un nou assaig a partir d’un cop de càstig dins de la 22 blaugrana. Al minut 17 Buira perforà la defensa dels forwards cules, i Pau Ripoll tornaria a transformar per confirmar un inici fulgurant dels lleidatans, que als primers 20 minuts del match contemplaven un 14-0 al marcador.

El Barça B s’activà i mostrà a partir de llavors de què és capaç. Va guanyar la iniciativa del partit i la possessió de la pilota, i provocà cops de càstig que obligaren al CE Inef Lleida a recular i guardar la seva línia de 22. Van ser uns minuts molt durs pels lleidatans, jugats amb un jugador menys, que es van haver de multiplicar per evitar que la seva defensa no s’enfonsés. Es van succeir moltes melés i errades per part dels dos equips, que feien que el joc no es mogués de la proximitat de la línia de marca lleidatana. Tot i així, el CE Inef Lleida aguantà les envestides i aconseguí arribar al descans amb el marcador a 0.

Vistos els jocs dels dos equips, el que a la segona part es va imposar va ser el lleidatà. Els jugadors del Lleida, tot i rebre 3 grogues durant el partit i per tant jugar molt temps en inferioritat, sortiren molt esbraonats; el seu joc col•lectiu era ordenat, potent i punxant. Marcava un altre assaig Quim al 53, i s’aconseguia la transformació (21-0), i al 57 Bienve s’escapava dels defensors per plantar la pilota a la zona de marca rival (26-0).

El CE Inef Lleida s’imposava en totes les facetes del joc i guanyava fins i tot touches i melés contraries, tirant endarrere els davanters barcelonins. En defensa robava i muntava ràpids contraatacs, el joc estava trencat, però en favor del Lleida i la condició dels seus jugadors, exultants durant aquells minuts. Al 68, Buira tornava a assajar sota pals i Pau transformava (33-0). Al minut 74, però, per parar una envestida del 10 blaugrana, Pau Ripoll i Charlie xocaven cap contra cap, de manera molt impactant al placar l’apertura, i van haver de ser substituïts i enviats d’urgències.

Finalment, al 77, el Barça aconseguí una marca (33-5), però el partit i el lideratge de la lliga era des de feia estona del Lleida. Tot i el resultat i l’alegria, però, cal continuar treballant per corregir errors i evitar cops de càstig en contra.