1ª Edició seven de neu "Los Llanos del Hospital" (Benasque)

El passat dissabte 11 de gener es va disputar a “Los Llanos del Hospital” (Benasque) el primer Torneig de Seven Neu, on les noies del CE Inef Lleida no varen faltar.

Set de l’equip femení (Marta Bonjoch (Tiburon), Anna Delshorts (Penya), Esther Buil (Peke), Laura Ferrer, Ester Pinyol (Minipeke), Magdalena Adrover (Samagda) i Maria Gavaldà) van anar-hi a descobrir que era això del rugby neu, tant conegut al sud d’Argentina, però desconegut fins ara a Espanya!
El torneig iniciava a les 10 del matí amb tres lligues, intercalades entre elles per facilitar el descans (cadet masculí, sènior masculí i sènior femení). Els partits tenien una duració de 20’, dos parts de 10’, disputats en un camp de neu verge preparat per l’ocasió.
Les noies del Lleida s’enfrontaven a dos equips de la regió que ja havien jugat entre elles i es coneixien, el Zaragoza Rugby Club i les Quebrantahuesos de Barbastro, amfitriones del torneig.
La lliga va iniciar jugant contra el Zaragoza Rugby Club on després d’una dura lluita, adaptació al nou terreny de joc i dimensions del mateix, les lleidatanes es proclamaven campiones amb diferència de tres marques (10-25). El següent partit contra les Quebratahuesos fou diferent ja que les noies del Lleida decidien jugar amb més profunditat per evitar les relliscades en l’arrancada i poder penetrar la línia defensiva de “Las Perras” de Barbastro, finalitzant amb un marcador de 0 – 45.
Aquest resultat deixava a les lleidatanes campiones de la Lliga Femenina de Seven Neu, a nivell individual, sent l’únic equip que havia guanyat tots els partits jugats. Però encara faltava la “Final”, on es disputava un tercer partit entre les campiones (Lleida) contra l’equip en segona posició (Zaragoza Rugby Club). Fou aquí on després d’un llarg descans i desconcentració per part de les jugadores del Lleida, aquestes perdien la copa per un assaig, finalitzant el partit amb un resultat de 10 – 5. Una llàstima per a les Inefes Rugby Club, ja que a nivell de punts (marques) i Lliga, ja havien guanyat. Segons la capitana (Marta Bonjoch, Tiburón): “Tot i ser injust, no ens preocupa! El proper any la copa ens l’endurem nosaltres!.” deia.
Però el torneig no acabava aquí. Després d’haver-se disputat les finals de les tres lligues participants, els organitzadors preparaven un “macropartit mixte” formant dos equips de la mescla de jugadors dels 9 equips participants al torneig. Una manera esplèndida de finalitzar una jornada de rugby!
Després d’això quedava l’entrega de premis i un tercer temps que iniciava a les 15:00h i finalitzava a altes hores de la nit amb càntics, Touch entre equips, limbo’s i sobretot riures entre tots els participants i espectadors del torneig!

Una jornada de rugby espectacular per inciar l’any, i tot gràcies al Barbastro Rugby Club, organitzador de l’event, al qui estem molt agraïdes! Gràcies!