Crònica Sant Boi - Catalunya Nova

Fou la segona jornada de la segona volta de la lliga catalana del rugby femení, en el que s’enfrontaven aquesta temporada amb un equip nou. El Sant Boi, que havia disputat a primera, contra el Catalunya Nova, que havia disputat en la segona.
La primera part iniciava amb actituds diferents a l’hora d’entrar al camp. Es trobava un Sant Boi concentrat i llest contra un Catalunya Nova despistat i descontrolat, pot ser degut a un descans entre partits, que no ajuda a aquest nou grup que sols es veu en partits de lliga. Aquesta diferencia actitudinal es reflectia ràpidament en el terreny de joc, on un Sant Boi ràpid en defensa amb un joc organitzat i contundent de la seva davantera guanyava metre a metre al Catalunya Nova sense deixar-los-hi opció per frenar les primeres marques. Tot i això les forasteres no deixaven d’intentar-ho, sense èxit, amb un resultat de 29 - 0 a la mitja part.
Diferent ocorria en el segon temps, on els dos equips igualaven actitud. Sortia un Catalunya Nova més despert, atent i defensiu que sorprenia al Sant Boi confiat. Iniciaven els placatges, en defensa es guanyaven metres i les pilotes s’interceptaven entre els seus 3/4. És aquí on arribava el primer assaig de l’equip visitant amb una pilota interceptada per la Roca (Silvia Roca) i la conversió de la Boti (Lorena Botanch). Aquest fet aixecava els caps de les Noves, que no havien tirat la tovallola, i augmentava el joc entre els dos equips. Catalunya Nova podia jugar amb els seus ¾, amb possibilitat de moure pilota, tot i la implacable defensa del Sant Boi. Arribava així la segona marca de l’equip visitant de la mà de Helena (Helena Ortiz). Però, tot i el canvi de joc que s’havia produït, el partit finalitzava amb la victòria de les SantBoianes, acompanyada del fantàstic tercer temps que ens varen brindar. Gràcies!
Un partit que recorda al Catalunya Nova la necessitat de veure’s més sovint per poder oferir a l’equip contrari el joc que sap fer. La motivació augmenta gràcies a la contundència del Sant Boi, i ens prepara per al següent partit de lliga.

Resultat Final: SANT BOI (36) – CATALUNYA NOVA (12)