Barcelona Enginyers B 19 - CE Inef Lleida 39

El partit corresponent a la tercera jornada de Divisió d’Honor Catalana enfrontava dos equips que tenien la intenció d’escalar posicions en una lliga que comença a tenir els primers avantatges. Per part del Lleida, encara amb el caseller buit de victòries, es buscava un primer triomf per guanyar confiança i seguretat en sí mateixos, i que correspongués al treball i esforç realitzat en les dues primeres jornades de lliga.

La tarda era perfecta a la Mar Bella, i el partit s’inicià amb comptats minuts de retràs per problemes tant de fitxes com amb els delegats de camp dels equips. Solucionat tot plegat al seu inici, els dos equips van sortir amb les coses molt clares en atac, sabedors dels seus recursos i possibilitats, amb la intenció similar de córrer i punxar l’equip contrari a partir de la bona línea de tres quarts de cadascú.

Colpejaven en primera instància els lleidatans per mitjà del seu pilar Sergi a partir d’un cop de càstig jugat a la 22 contrària que transformaria Miguel, però Enginyers es reposà i va respondre amb un assaig apropant-se a 2 punts. Es succeïen les jugades i els intents de penetrar la defensa rival per les dues parts, però la ineficàcia en les passades uns cops i la bona defensa en altres feia que la possessió s’alternés a cada cop. També aquestes errades propiciaven que es succeïssin les melés i que els davanters patissin un fort desgast. Ves per on, va ser per aquí que el CE INEF tornà a sumar al marcador: altre cop Sergi aprofitava la proximitat a la línea d’assaig aconseguida després de diverses fases de la davantera lleidatana.

S’arribà al descans amb el marcador 5-12, i amb la sensació en les files lleidatanes havien de tancar el partit. Tot i així, l’equip barceloní sortí molt motivat del descans, i no parà d’atacar i moure la pilota en camp contrari, desplaçant defensors contraris i provocant cops de càstig que feien recular molt l’equip de verd. Després d’insistir molt, i que els defensors provoquessin continuats cops de càstig, Enginyers s’anotà un assaig de càstig amb el qual empatava el partit.

Necessitaven un avís d’aquesta mena els lleidatans, que a partir d’aquest moment tornaren al partit amb la mentalitat i les idees més clares. Tot i que la pilota seguia alternant-se entre els dos equips, semblava que el Lleida portava la iniciativa, jugant més en camp contrari i arribant diversos cops a la 22 contrària. En una d’aquestes jugades aconseguí, mitjançant un maul i de la mà de Carlos, un assaig balsàmic i una injecció de moral contundent.

A partir del joc que generava la seva davantera, que s’imposava en touches i melés i que feia recular els jugadors més pesats contraris, també s’activà la línea lleidatana. En un suport a aquesta, Bienve aconseguia un assaig més que tornava a transformar Miguel. Establerta una distància en el marcador més còmoda pels de la Plana, van jugar més còmodes, tot i que seguien explotant els recursos que oferien els seus davanters. Pau Ramon assajava, i també ho faria Abel, com a confirmació d’una molt bona actuació. Entre mig de tot plegat, bona menció ha de tenir Enginyers B, que no va baixar els braços i oferí resistència en tot moment, aconseguint fins i tot assajar i posar en problemes la defensa de l’INEF.

El lluminós marcava un 19-39 quan el partit va acabar. Primera victòria, doncs, pels lleidatans, necessària i molt moralitzant pels partits que venen en les següents jornades.

Alineacions

Barcelona Enginyers Rugby B

Jordi (Juan, min. 58), Josep (Marc, min. 42), Aitor, Guillaume, Ulises (Aravy, min. 32) (Jonathan, min. 38), Lester, Joan, Matthias, Ignacio (Eric, min.40), Arnau (Marcos, min. 40), Roger, Arturo (Alberto, min. 47), Michael, Anass, Guillen.

CE INEF Lleida Rugby

Martí (Ivan, min. 76), Aleix, Sergi (Toni, min. 51), Dani (Moha, min. 71), Abel, Adrià (Albert, min. 75), Bienve, Carlos, Joan, Miguel, Albert Vicente, Pau Ra