CE Inef Lleida 67 - Spartans Granollers 5

Diumenge 19 d’octubre havia de ser un dia de Rugby molt complet, on a priori jugaven a la Caparrella les dues seccions sèniors del club. Tristement, el partit de les noies va ser aplaçat, i han d’esperar un temps més per iniciar la seva temporada a la Lliga de rugby 7 aragonesa. De tota manera, el masculí sí que rebia uns Spartans motivats per aconseguir assolir l’alt nivell amb que compta la Divisió d’Honor Catalana, mentre que l’INEF Lleida pretenia consolidar el seu joc habitual i seguir sumant en la casella de victòries.

Començaven el match els de Ponent amb les idees clares: jugar a camp contrari i pressionar; tot i així, seguien provocant cops de càstig que a cada moment anul•laven els esforços realitzats i els feien recular en l’espai. Així, els Spartans van apropar-se uns moments a la 22 lleidatana, però se’n sortiren sense cap punt al seu favor.

Continuà aquesta dinàmica uns fins que Pau Ramon desestabilitzava la defensa granollerina trobant l’espai entre els centres contraris i assajant després d’un gran sprint. Miguel aconseguiria la transformació. El Lleida s’omplia d’aire, tot i que amb fallades defensives es trobava a sí mateix en atac i es començava a agradar i a recordar la temporada passada. Pau Ramon tornaria a assajar un segon cop, i tot i que Miguel fallava el xut, el Lleida es distanciava (12-0).

Els Spartans estaven decidits a lluitar i esforçar-se per no perdre pistonada, i en una badada dels verds, que tenien un jugador menys per cops de càstig reiterats, aprofitaven per plantar l’ovalada en línia de marca local. Aquesta desil•lusió momentània la contrarestà la línia de tres quarts del Lleida, que de manera col•lectiva entrà en tromba pel flanc dret, i assajà, dos minuts després, sota pals, de la mà de Marcos.

Cop molt dur pel Granollers que des de llavors va veure com tant terceres i centres pujaven un cop rere l’altre a pressionar. Els conductors del joc granollerí es trobaven amb la necessitat de precipitar-se i erraven en xuts o es retiraven per tenir més temps per pensar si no volien ser assaltats pels terceres i la línia lleidatans, gossos de caça en aquells instants. S’imposaven tan tres quarts com davanters que, ara sí, mantenien el joc al voltant de la 22 Spartana. Peta, en una sortida de 8 en una melé dins d’aquesta línia, assajava, no sense oposició, i acabaria la primera part amb un cop de càstig favorable al INEF que transformaria Miguel. S’arribava a la mitja part amb un clar 27-5.

La segona part seria un reflex del final de la primera, tot i el prometedor inici dels Spartans, que durant un temps pressionarien el rival. Començaven a estar esgotats, i el Lleida, amb un ampli marge per renovar alè i un físic més treballat, rebentava a base d’envestides, sprints i xuts a l’esquena dels defensors, un rival voluntariós, però superat. Es succeïren els atacs dinàmics que propiciaren assajos durant tota la segona part. Sumarien per part de l’INEF Pau Ripoll, Dani Andrés, Marcos en dos ocasions més, Albert Vicente i altre cop Pau Ripoll per acabar el partit amb un 67-5 final.

Reconfortant victòria del CE INEF Lleida, que torna a retrobar-se i a saber a què i com vol jugar. Destacar l’afició, que tot i que poca és ben cridanera, el debut d’alguns integrants de l’equip i el record i l’estima que el club li professa a Uri, jugador ara dels Spartans, pel seu pas anterior per les files de l’INEF.

Visca el CE INEF Lleida!

Alineacions

CE INEF Lleida Rugby
Toni, Aleix, Martí, Mohamed (Dani, min. 40), Abel (Rober, min.62), Adrià (Albert Domingo, min. 62), Bienve, Carlos (Isaac, min. 40), Joan Peta, Pau Ripoll, Albert Vicente (Aleix Ayet, min. 68), Pau Ramon, Marcos, David (Victor, min. 55), Miguel (Eric, min. 54).

Spartans Granollers
Garcia (Seta), Cristian, Valles, Dani, Martín, Josep (Javi), Pepe, Adri, Pastor, Maestre, Uri, Raul, Lucian, Gerard (Guri), David.