CE INEF Lleida Rugby 67 – RC l’Hospitalet B 0

Es presentaven els dos equips el matí del 26 d’Octubre amb la necessitat d’afrontar un bon partit i la d’aconseguir punts per no perdre oportunitats de cara a la classificació de la Divisió d’Honor catalana. Tot i així, els de l’Hospitalet es presentaven a la Caparrella a priori en inferiors condicions, ja que només eren 14 jugadors.

Decidits a plantejar un partit difícil, els hospitalencs van iniciar el joc volent aprofitar la potència dels seus davanters, i durant els 5 primers minuts aconseguiren tancar l’equip local dins la seva 22, evitant que generessin jugades fàcils, pressionant i malmetent el joc a la línia. Aconseguiren fins i tot un cop de càstig favorable que els hagués permès inaugurar el marcador, però l’apertura, molt encertat en els xuts, fallà aquell primer intent.

Va ser a partir del xut des de 22 que el Lleida va despertar i va començar a jugar allunyat de la seva línia de marca. Amb més extensió de camp va poder desplegar millor la línia de tres quarts i aprofitar la superioritat numèrica en el match. Al minut 6 plantava l’ovalada Víctor, aconseguint el primer assaig del partit que suposava un punt d’inflexió i un canvi total en la iniciativa i el devenir del partit.

Tot i els bons xuts que el 10 hospitalenc realitzava per activar la davantera, els lleidatans havien assimilat que el seu joc era córrer, contrarestar la davantera visitant amb bones dosis de la pròpia i més córrer. Els assajos, a partir del primer, no pararien de caure de banda de l’equip de la Caparrella, que tot i haver perdut contra el primer classificat a casa, es considera un fortí.

Durant la primera part el CE INEF va atacar els intervals entre defensors, va obrir a la línia i va acumular defensors a rucks per crear superioritats que es sumaven a la inferioritat numèrica inicial. Feia falta només els recolzaments adients per tal d’augmentar el número al marcador. Així assajarien Marcos, Albert o Joan. Per més inri, l’equip visitant va perdre un primera línia per lesió, i es quedà amb 13 jugadors. A partir d’aquell moment es pactarien les melés, fet que no treu que la ràpida davantera del Lleida també es mostrés superior. El capità Aleix també aconseguiria un assaig per tancar la primera part amb un resultat de 41-0.

Tot i la superioritat de l’equip verd, els de l’Hospitalet no perdien les ganes ni reservaven esforços. A la segona part van continuar punxant per davantera, sobre tot a base de pick&go’s. Aquests esforços, però, no es veien reflectits amb punts a l’electrònic i desgastaven els de blau fosc. El Lleida, per la seva part, va iniciar el partit igual que havia acabat la primera part, com un tret. En poc temps anotarien Carlos i altre cop Aleix, i continuarien Pau Ramon, Albert en dues ocasions més i una última per part del mig de melé Joan.

Bona feina del CE INEF Lleida Rugby que aconsegueix objectius a nivell defensiu i nodreix de minuts i experiència als seus nous components; i molt bona actitud contrarestant el dur i complicat joc visitant amb cap i esperit. Ara bé, tot i el gran esforç realitzat per l’Hospitalet, que es mereix un gran reconeixement per haver afrontat en tals condicions el partit, els lleidatans han de saber jugar més i millor, en equip i per l’equip.