BUC B 6 – CE INEF Lleida Rugby 40

Important partit el que enfrontaven els dos equips de la part mitja alta de la taula. Un BUC B gairebé classificat rebia a la Foixarda un CE INEF Lleida necessitat d’una victòria que posés distància en la taula amb els seus directes perseguidors, doncs qui quedi entre els 5 primers del grup a l’acabar la primera volta es classificaria per disputar, en la segona volta, el títol de la Divisió d’Honor catalana.

Venia l’INEF de realitzar bones jornades, tot i la derrota en terres gironines, i practicar un joc ràpid, constant, dinàmic i contundent en totes les seves línies, i consolidar aquest treball realitzat fins llavors era primordial per aconseguir el propòsit de la victòria a Barcelona. Així s’ha entrenat, així s’han focalitzat els esforços de dues temporades per plantejar un rugbi no només resultadista i efectiu, sinó també dinàmic i bonic. El BUC B, però, no estava disposat a deixar escapar punts en el seu feu, atès que matemàticament no s’havien classificat de manera definitiva entre els 5 primers del grup. A més, és un equip amb experiència i orgull, amb empenta i molt potencial, i com a tal va plantejar dura batalla, pressió i esforç.

El partit començà, doncs, amb un CE INEF Lleida rebent la pilota, però quedant acorralat als voltants de la seva 22. S’intentava penetrar la defensa avançada dels del BUC B a través d’envestides en la línia i la davantera, i tot el ordre i la insistència els locals cedien molt poc terreny. Metre a metre es progressava, però pèrdues de pilota o errors en la touche feien recular els lleidatans que es veien durant aquells instants ben contrarestats. En un cop de càstig en defensa, a més, el BUC B trencà l’empat i posà un 3-0 al marcador al convertir el xut a pals.

El fet d’anar per darrere en el marcador va donar més ànims als lleidatans. S’estaven fent les coses bé, en pressió i en insistència i la confiança en les seves armes no va minvar, ans al contrari, va fer que cada cop s’avancés més. Era el minut 20, i per fi estaven jugant en camp local, allà on el CE INEF es sent més agust corrent, obrint la pilota a la línia de tres quarts i on els davanters els poden recolzar més còmodament. En qüestió d’un minut van passar de defensar amb dents i ungles la seva zona de marca a estar a 5 metres de la contrària. I no ho desaprofitarien: Carlos, després d’avançar pel flanc dret a base de curses de la línia lleidatana i diverses fases de davantera, anotaria el primer assaig del partit. Pau Ripoll, molt efectiu durant tot l’encontre, convertiria la transformació i situaria el 3-7 al marcador.

I això donà alè als de l’INEF. Guanyaven fases estàtiques i la dinàmica de joc els beneficiava. Tot i haver de fer un canvi en la segona línia, els de Lleida continuaren imposant el seu joc i fent recular el rival. El tu a tu en aquells moments l’estava guanyant el CE INEF, i ho certificà a les acaballes de la primera part amb un altre assaig, aquest de Marcos, després de recolzar diverses fases de davantera. Pau Ripoll tornaria a transformar per un 3-14 a la mitja part.

Els jugadors lleidatans estaven pletòrics, la motivació i entusiasme era evident durant el descans, i no van decaure tampoc durant la segona part. El guió del partit havia canviat per complet. Ja no hi havia lluita aferrissada, sinó un equip que acaparava la possessió, que avançava i pressionava sense complexes sense escatimar esforços, i els locals que reculaven, es defensaven i procuraven allunyar el perill del seu camp. Però un cop rere l’altre els arguments amb que contestava el BUC B eren aprofitats per un CE INEF Lleida confiat i coral.

Després de robar una touche a 5 de la línia de marca del BUC, Adrià aprofità el maul format per assajar el primer de la segona part. Aleix i Pau Ramon perforarien la línia de tres quarts local per augmentar amb sengles marques el marcador, i altre cop en jugada assajada des de touche Aleix s’anotaria un assaig, ja a les acaballes del partit. Arrodoniria el marcador final el peu de Pau Ripoll, que només fallà un dels xuts a pals durant tot el partit.

Partit positiu pels dos equips, que es van saber classificats ja per la següent volta gràcies al resultat del Banyoles i el Barça B, però del resultat del qual (6-40) l’equip de la plana surt més reforçat, amb el convenciment de sentir-se competitiu i poderós quan aconsegueixen que el seu joc flueixi i marqui el ritme del partit. Toca confirmar-ho en l’últim match de la primera volta, d’aquí dues setmanes contra la Santboiana B a la Caparrella. Salut i Rugbi!

Alineacions

Barcelona Universitari Club B
David, Diego (Jose, min. 41), Pablo (Carlos, min. 40), Bernat, Jan, Nil, Miguel (Marc Batlle, min. 40), Victor (Pau, min. 19), Marc Fajarin, Fernando (Javier, min. 54), Juan, Maties, Marc Cayuela, Guillem, Adrian (David, min. 61).

CE INEF Lleida Rugby
Sergi (Toni, min, 1), Aleix, Martí, Oscar (Dani, min. 28), Abel, Adrià (Isaac, min. 56), Jaume, Carlos, Joan, Pau Ripoll, Albert, Miguel, Marcos (Miki, min. 48), Pau Ramon, Eric.