Tarazona 12 - CE INEF Lleida Rugby (Femení) 29

Dissabte 8 de novembre debutava el conjunt lleidatà a la lliga aragonesa, on es juga a rugby 7 atès que alguns dels conjunts com l’INEF no disposen d’un número de jugadores suficient per afrontar una lliga de rugby XV. Impossibilitades per inscriure’s i competir en la lliga catalana, el no voler perdre un any de competició i les ganes de jugar a rugbi ha fet que la temporada 2014/2015 les noies la juguin a Aragó.

La lliga ja es va iniciar, però les del CE INEF no havien jugat fins llavors perquè dos dels seus partits havien estat aplaçats. Afrontava el femení del CE INEF Lleida el partit amb una certa incertesa, doncs fins aquell moment no havien jugat mai una lliga similar, amb els temps del partit diferents i els equips totalment desconeguts.

Al contrari del que diu la normativa de les competicions de rugbi 7, a la lliga aragonesa els partits els conformen 4 parts de 10 minuts cada una. Davant d’aquesta circumstància, les noies han estat entrenant per poder afrontar amb garanties aquest desgast (el rugbi 7 és molt més explosiu, i la fatiga s’acumula més ràpidament). Pel que fa al partit, el CE INEF va començar rebent un assaig. Les noies, tot i haver jugat en competicions universitàries, no s’acabaven d’entendre i costava ocupar espais i afavorir la continuïtat. De tota manera, amb el pas dels minuts van aconseguir afiançar-se dins del camp i anar totes a una per alternar el resultat del marcador.

Durant la segona part les ilerdenses van capgirar el marcador. Sobre el camp es va organitzar millor la defensa i la seva millor condició física va fer que els seus atacs fossin més contundents. Arribarien els assajos que les distanciarien en el marcador, i de retruc, les farien jugar, tot i el cansament, amb més comoditat.

A partir del 3r acte tots dos equips van mostrar símptomes de fatiga, i això va fer que es cometessin més infraccions i es parés el joc. En l’intercanvi de cops, però, Tarazona i CE INEF Lleida anotaren una marca cada un. Aquest fet no va canviar el joc de les de verd, que van mantenir la diferència de punts intacta i fins i tot la van augmentar, demostrant superioritat en tots els aspectes del joc.

Bon debut de l’equip de la Caparrella, que tot i l’inici caòtic de la lliga al no haver jugat els primers partits no va fer que emocions reprimides alteressin el seu joc. Ara bé, la lliga i els partits són durs, cal continuar en línia ascendent per aprofitar més les jugades i no decaure en alguns moments dels partits que han de venir.