CE Inef Lleida 24 - BUC B 12

Complicat partit el que se li presentava al CE INEF Lleida, que rebia un rival necessitat de victòries si volia mantenir pretensions per la disputa dels play-offs, amb ganes de revenja pel dur correctiu que els lleidatans van endosar-los en la primera volta, i que es presentava amb algun efectiu del primer equip, atès que l’equip que juga a nacional descansava. Tot plegat, però, es va pretendre utilitzar com a factor motivador i alicient a un partit que seria d’alt nivell.

S’inicià el partit amb els barcelonins barcelonins pressionant en camp contrari, i durant uns instants semblava que el seu assetjament podria durar una eternitat. Aviat, però, el CE INEF, a partir de xuts i internades en diverses fases de davantera va equilibrar la iniciativa del match, que en aquells moments era molt obert.

Els dos equips pretenien atacar els intervals de la línia de tres quarts contrària aprofitant la velocitat i potència dels seus centres i ales, els quals guanyaven molts metres. Per davantera, però, era més complicat. Els packs eren compactes i treballaven agrupats per tal d’aguantar qualsevol envestida, i les fases estàtiques eren molt disputades i en alguna ocasió erràtiques. Pel que fa al joc, ara era el CE INEF qui pretenia avançar jugant a la mà, i el BUC B conservava metres a la seva esquena amb llargs i efectius xuts defensius.

Trencà la igualtat Marcos Novo al minut 20, després de generar-se superioritat pel costat esquerre i tenir continuïtat amb els recolzaments. Aconseguí entrar en zona d’assaig molt escorat, però es va escapar per arribar sota pals i facilitar la transformació per part de Pau Ripoll (7-0).

El BUC B, veient-se per darrere, no va conformar-se i augmentà la intensitat del seu joc. Amb un moment aconseguirien inaugurar el seu compte de punts amb un assaig que no transformarien, però el seu joc havia canviat. Les fases estàtiques ara eren seves, i des d’allí aconseguien generar superioritat en la línia. Calia recolocar-se i organitzar línies, el CE INEF es defensava amb ungles i dents. D’aquesta aferrissada defensa, però, els de la plana en generaven fugaços contraatacs i s’estarrufaven momentàniament el perill. En un d’aquests, aprofitant la velocitat i contundència de la seva petita davantera, el CE INEF va lliurar, ja a les acaballes de la primera part, una bona pilota a Albert Vicente, que assajaria ben proper a pals per a que Miguel Godoy transformés (14-5).

Al principi de la segona part semblava que el guió del partit havia canviat. El CE INEF Lleida es plantava més segur i confiat, i aconseguia filar bones jugades. Ara bé, pecà de nerviosisme en els metres finals en diverses ocasions, i no acabà de tancar un partit la dinàmica del qual en aquells instants els era favorable. De tot plegat van extreure un nou assaig d’Albert Vicente, al minut 65, que no seria transformat.

Els barcelonins, veient que havien sortit d’aquella fase sense grans inconvenients, va apretar les dents. Faltaven 15 minuts per acabar el partit i ara la iniciativa era seva, i arraconaren en diverses ocasions els lleidatans, que amb prou feines defensaven la línia de 5. Ho van aprofitar assajant, després de moltes fases de davantera, al minut 70, i exprimirien el marcador transformant l’assaig (19-12).

El CE INEF havia de trencar aquella dinàmica i aconseguí portar el joc a camp contrari. Tot i haver patit en les fases estàtiques, el CE INEF estava disposat a fer-les favorables per augmentar el marcador i afrontar amb més calma el final del partit. Així ho va fer. Després d’una melé, en sortida de 8, la pilota arribà de nou a Albert Vicente, que es colà ben a prop del banderí de línia de banda per firmar el seu tercer assaig. Era el minut 79, i no donà per a més aquell partit, dur i molt intens des d’un principi, amb el 24-12 final.