CE Inef Lleida 41 - Senglars de Torroella 7

Últim partit de la lliga regular que afrontaven de manera diferent els dos equips enfrontats. El CE INEF es sabia ja classificat, i el plantejava amb la idea de fer jugar el màxim dels seus components, esperant haver assegurat el resultat a partir de la segona meitat. Pel que fa als Senglars, depenien els seus resultats del que fessin altres equips per poder arribar a abraçar els play-offs, però encara s’estaven jugant les garrofes.

S’inicià el partit, doncs, amb els lleidatans una mica endormiscats i els Senglars pressionant amunt, volent aprofitar el vent a favor, les internades dels seus tres quarts i sobretot el seu pack de davantera, amb el qual castigaven amb mauls formats des de sacades de touche. Aguantà, però, la defensa del CE INEF, i a partir dels 10 minuts va centrar-se en córrer i provar d’atacar a dreta i esquerra, mirant d’aprofitar la seva davantera més dinàmica. Tot i que va costar imposar la seva iniciativa, vora els 20 minuts el CE INEF mantenia la possessió de l’oval i el joc prop de la 22 contrària. Seria Aleix Buira el que confirmaria la millora de joc dels de verd, que després d’un cop de càstig assajat plantà l’ovalada en la línia de marca rival.

Tot i veure’s per davant en el marcador, el CE INEF no es trobava igual de còmode que sempre, atès que la defensa dels torroellencs provocava errades en els metres finals, i recuperarien la possessió de la pilota al final de la primera part. Abans, però, va donar temps a que Martí González pogués aprofitar un xut a l’esquena de la defensa per anotar el segon assaig local. Els Senglars, llavors, van prémer les dents i s’aproparen molt a la zona de marca local. Van estar prop de 5 minuts provant d’assaltar la línia d’assaig, però els lleidatans aguantaven a 5 metres les diferents fases, tant de davantera com de tres quarts. I com si fos un càstig pels visitants, Pau Ripoll va aprofitar una errada en una passada per robar la pilota i, des de la seva pròpia 22, va arribar a assajar sota pals després d’una cursa agònica, però memorable, que deixava a la mitja part un 17-0 al marcador.

En la segona part s’inicià la bateria de canvis que afectà al CE INEF sobretot en l’empenta en la melé i la seguretat de davantera, però no a l’hora d’organitzar-se en l’atac, ja que els recolzaments i l’empenta en fases dinàmiques eren més fresques i oferien la mateixa continuïtat del joc. A més, amb el vent a favor del CE INEF, la pressió a l’esquena de la defensa visitant fou més asfixiant, i l’equip de la Caparrella en va treure profit. Marcos Novo i Pau Ramon van aprofitar aquestes circumstàncies per internar-se en els intervals que oferia una malmesa defensa que no acabava de reorganitzar-se per aconseguir dos assajos més del CE INEF, dels quals Miguel Godoy en transformaria un.

Els Senglars es veien un pèl desbordats, fet que no va privar-los de filar alguna jugada i aprofitar-se de la seva superioritat en les melés i les fases estàtiques. Aconseguiren un assaig sota pals després de diverses fases de davantera, que junt amb la transformació corresponent ficava un 29-7 al marcador.

Quedaven 20 minuts i el CE INEF no estava disposat a deixar d’aprofitar la superioritat en el joc, i retornaren l’assaig patit de davantera amb un altre fruit d’un maul format a 5 de la zona d’assaig contrària, que seria culminat altre cop per Martí Gonzàlez. Quedaven 10 minuts, temps suficient per a que Marcos Novo rubriqués el seu gran partit amb un altre assaig sota pals, després d’haver pressionat i provocat la pèrdua de la possessió rival i sortejar el parell de contraris que provaren de parar-lo. Completaria el resultat final (41-7) la transformació d’aquest assaig, l’encarregat de la qual tornaria a ser Miguel Godoy.

Bona assistència de públic i millor la segona volta realitzada per part del CE INEF Lleida, que acaba invicte aquesta fase regular de la Divisió d’Honor Catalana.

Cal destacar el tercer temps realitzat amb els Senglars de Torroella, equip de gran estima en aquestes terres, als que es va convidar a gaudir d’una caragolada en un dia festiu pels lleidatans.