CE Inef Lleida 24 - Gòtics 10

Difícils van ser les condicions climàtiques per la pràctica de bon rugbi a la capital de les terres de ponent. Tot i que millors que les previstes per la falta de pluges, un fort vent no va parar de bufar a la Caparrella i condicionà molt el partit.

A més del temps, ambdós equips es plantaven amb situacions diferents a la taula, però coincidien amb la idea d’aconseguir la victòria després de la disputa d’un partit travat i dur.

Començà el partit amb una forta i insistent pressió als voltants de la 22 lleidatana per part de l’equip visitant, que feia que els del CE INEF no poguessin desplegar el seu joc. Amb el vent a favor i un pack de davanters molt compacte, a més de la defensa invertida, el Gòtics dominà els primers instants del partit.

Va costar molt sortir d’allà al CE INEF, però poc a poc va aconseguir eixamplar el camp i portar el joc a camp contrari. Fou complicat mantenir-ho, perquè el vent allargava els xuts defensius dels visitants, que obligaven als jugadors de verd a recol•locar-se i reorganitzar línies de manera constant. Els lleidatans, no obstant això, ara sí que corrien i començaven a generar perill, i en diverses ocasions van tenir oportunitat de trencar l’empat inicial, però l’assalt de la línia d’assaig blava es resistia. No fou fins el minut 32 de partit que Jaume Piñol, després de diverses fases de davantera, plantaria molt escorat la pilota en zona de marca contraria.

Decidit a aprofitar el factor del vent, el Gòtics no va abaixar els braços i continuà amb el seu joc: forts els davanters i ràpids els 3 quarts. En una sortida de melé, a les acaballes de la primera part, el 8 va sortir fugaç per generar la superioritat adequada per aconseguir el primer assaig visitant que empatava el partit. Amb el marcador 5 a 5 s’arribava al descans.

Havien estat molt ben plantats el Gòtics, i durant la primera part van mostrar-se molts cops infranquejables, molt sòlids per ser el darrer classificat de la Divisió d’Honor Catalana. Però no hi ha equip petit, ni dèbil, ni poc competitiu en aquesta lliga, tampoc el CE INEF Lleida. Amb només una marca aconseguida en la primera part i haver tingut una continuïtat en el joc limitada pel rival i per vent, els seus jugadors volien canviar les tornes del partit.

Va costar molt apreciar que llavors el vent era favorable als lleidatans, i no van aprofitar-lo fins ben entrada la segona part. Abans, però, el partit va continuar amb la mateixa duresa i disputa. Les fases estàtiques eren un càstig al rival si es guanyaven, i les línies, amb la fatiga acumulada, eren més incisives. Cada equip es va apuntar un assaig més (Albert Vicente per part lleidatana), però per davant es situarien els de la plana al haver transformat un dels xuts addicionals (12-10).

A partir del segon assaig visitant, al minut 26, el CE INEF va començar a xutar, i a avançar metres més ràpidament. Ara sí que es pressionava, i amb metres a l’esquena el CE INEF, tot i el marcador ajustat, l’equip local es trobava a gust. Ara sí que es corria, arribaven els recolzaments i es trobaven espais. El joc va traslladar-se a la 22 gòtica, i amb paciència i insistència arribarien els resultats. Molt treballats, doncs, els dos assajos que aconseguiria el CE INEF, obra de Miguel Godoy i Joan Petanàs, amb els quals es distanciarien definitivament al marcador i aconseguirien el punt bonus ofensiu.

Felicitar el Gòtics R.C. pel bon joc desplegat, i donar l’enhorabona al CE INEF, que suma i segueix engrandint la casella de victòries en aquesta molt complicada Divisió d’Honor Catalana.