Santboiana B 13 - CE Inef Lleia 35

S’enfrontaven els dos millors equips de la Divisió d’Honor Catalana, els equips que estan realitzant una segona volta de lliga més regular i efectiva. Segons qui sortís victoriós suposaria acurtar distàncies en la classificació i imprimir nervis i dubtes fins l’últim partit si guanyava la Santboiana, o refermar el lideratge i donar un cop de puny sobre la taula, reafirmant la seva condició de candidat al títol final si ho feia el CE INEF Lleida.

No hi havia preludis a causa del partit aplaçat de la primera volta, però sí es coneixien els punts forts i el joc del rival. Xocarien, doncs, dues de les línies de tres quarts més potents i ràpides de la lliga, i uns packs de davanters ràpids i molt dinàmics. L’enfrontament prometia bon rugbi, un gran espectacle.

S’inicià el partit amb la UE Santboiana decidida a dominar el partit, portar-lo al seu joc i gaudir tancant al CE INEF a la seva 22. Amb el sol a favor i l’equip visitant astorat pel nivell de joc desplegat, el segon equip de Sant Boi mostrà orgullós les seves armes. Assajava, després de diverses fases de davantera, al minut 8, i amb la transformació ficaven el 7-0 al marcador. Però decidits a pressionar i envestir, els jugadors blanc i blaus estaven per tot arreu, ja fos evitant xuts defensius, placant els intents de sortida visitant i fent recular i recol·locar-se als jugadors de la plana.

Després de 15 minuts agònics de domini d’una impressionant línia de 3 quarts local, però, el CE INEF va filar la primera jugada de contraatac i, després de diverses fases estàtiques i de davantera, Abel Mir contestava el domini local amb un assaig que transformaria Pau Ripoll. Semblava que del domini santboià el CE INEF sortia airós, però no tingueren respir, doncs continuava la mateixa dinàmica de joc; als de verd els tocava patir de valent. Fruit d’un cop de càstig, la UE Santboiana es ficava per davant (10-7).

Era el minut 20 i, encara tancats dins la seva 22, els lleidatans van aprofitar una touche per formar un maul que avançaria més de 15 metres. Aquella jugada va canviar la dinàmica del partit. La davantera dels de verd es va creure superior i des de llavors centralitzà les jugades i possessions visitants. Eren ells els encarregats de treure superioritat de les fases estàtiques, de guanyar l’avantatge al contacte i de rellançar la fins llavors descol·locada línia de tres quarts. Al minut 30, fruit de la pressió al 9 en una touche, els davanters robaven la pilota a la 22 contrària, que arribaria a Carlos Andrés, el qual culminaria amb un segon assaig i la consegüent transformació de Pau Ripoll (10-14) amb que s’arribaria al final del primer acte.

La segona part va començar amb una UE Santboiana decidida a recuperar el seu domini, i durant els primers instants es retrobà amb el seu joc. Exprimiren el marcador aconseguint 3 punts convertint un cop de càstig més (13-14), però no van arribar a plantar l’ovalada en zona de marca després de diversos intents. Contràriament, el CE INEF Lleida es va refer i va imprimir altre cop duresa. Un joc més estàtic els beneficiava, i la davantera es va posar a treballar altre cop de valent. Poc a poc s’avançaven metres i es continuaven guanyant touches i obligaven a recular les melés contràries. En una melé a 5 de zona de marca local, el CE INEF aconseguí un assaig de melé havent entrat tot el pack dins la zona de marca i el seu 8, Carlos Andrés, plantar la pilota a plaer. Pau Ripoll, molt efectiu durant tot el match, tornaria a transformar (13-21).

La cosa rutllava pels de Lleida, es trobaven a gust i ara sí, aconseguien que la seva línia de 3 quarts avancés metres. El partit estava trencat en favor dels visitants, i primer Albert Vicente pel flanc dret, i després Marcos Novo als voltants del 70’, després d’interceptar l’ovalada al mig del camp i galopar fins zona d’assaig, aconseguirien una distància en el marcador gairebé insalvable. Pau Ripoll reafirmaria aquesta distància convertint els 2 xuts a pals (5 de 5 per a ell aquell dia).

Els últims minuts del partit van ser travats i lletjos, ho intentà la Santboiana, però el marcador no va moure’s del 13-35 i s’arribà al final del partit. Gran triomf pel CE INEF Lleida, que es creu fort i segur de sí mateix, i que gaudeix, d’afegit, d’incondicionals que a tot arreu l’acompanyen. La victòria va per ells.

Alineacions

UE Santboiana B
Alejandro Leyton (Jordi Campius), Gerard Godoy (Alex Rodríguez), Alejandro Jorva, Roger Conesa (Kevin Corachan), Oriol Alicante, Josep Colet (José Gómez), Sergio Murillo (Martí Ferrer), Carlos García, Luis Espejo, Artur Mazon, Adrià Martín (Marc Basalobre), Àlex Gómez (Óscar Tores), Cristian Gómez, Nicolás Francisquelo, Víctor Cuenca.

CE INEF Lleida Rugbi
Martí González, Aleix Buira, Sergi Petanàs (Isaac Sobrino), Óscar Mercé (Diego Repollés), Abel Mir (Daniel Andrés), Jaume Piñol (Antonio Gálvez), Bienve Calvin, Carlos Andrés, Joan Petanàs, Pau Ripoll, Víctor Pérez (Miquel Armengol), Miguel Godoy, Marcos Novo, Albert Vicente, Pau Ramon.

1 comentarios:

Gronyan ha dit...

Invictus

(Poema de Wiliam Ernest Henley)

Més enllà de la nit que m’envolta
negra como l’abisme insondable,
jo agraeixo al Déu que sigui
per la meva ànima invicta.

Atrapat en aquest circumstancial lloc
jo mai m’he lamentat ni he plorat
Davant les punyalades que m’ha donat l’atzar,
el meu cap sagna, però no m’he prostrat.

Món enllà d’aquest lloc de fúria i llàgrimes
m’acorralen amb terror les ombres.
Però tants anys d’amenaces
em troben sense cap temor.

Ja no importa quin va ser el meu camí,
quantes culpes he acumulat.
Sóc l’amo del meu destí
sóc el capità de la meva ànima.