Final Divisió D'Honor Catalana

Arribà el dia més esperat per tots dos equips, on es resoldria qui havia de ser el campió d’aquesta nova categoria del rugbi català tant dura i exigent, la Divisió d’Honor Catalana. Tots dos equips afrontaven el partit amb la condició de favorits, ja que la UE Santboiana B hi havia arribat després d’una espectacular temporada, de la qual eren els més grans aspirants a la victòria, i el CE INEF Lleida, que partit rere partit ha demostrat que amb esforç i la força del grup pot abraçar qualsevol meta i havia encadenat 11 triomfs consecutius.

La jornada s’afrontava amb molts nervis i la incertesa de resposta del joc rival, però amb el ben sabut i necessari col·lectiu d’aficionats que no es volien perdre la important cita, i que no deixarien d’animar mai durant tot el partit.

Puntual començava el matx, i amb els dos equips sabedors de la necessitat d’imposar el seu joc per tal de negar-li opcions al contrari. Amb aquesta idea, els cinc primers minuts el CE INEF pressionà ben a munt, amb ànsies de pilota i d’avançar. El pack de davanters s’aproparien a zona de marca contraria, però no traurien rendiment a aquest primer esforç.

Passat aquest tram inicial, el partit es faria molt més disputat, i fins i tot els santboians passarien a tenir més la pilota i filar ràpids contraatacs. D’aquestes anades i vingudes en tragueren més profit els del Llobregat, que en dues accions d’atac en les que van provocar dos cops de càstig, van convertir els respectius xuts a pals.

Decidits a no distanciar-se al marcador, els lleidatans reaccionaren i tornaren a la dinàmica de joc inicial. D’aquesta insistència i després de voler-se aproximar a partir de touches favorables, el CE INEF Lleida aconseguia una melé favorable a 7 metres de línia de marca que amb l’empenta de tots els davanters aconseguien plantar en zona d’asaig (6-7). El joc continuava amb anades i vingudes, i aprofitant un nou cop de càstig, xutant des de ben lluny, la UE Santboiana es ficava per davant imposant el resultat de 7-9 amb que s’arribaria a la mitja part.

En la primera part els dos equips van defensar molt bé, amb placatges i lluita aferrissada als rucks que es formaven. Ara bé, calia que el CE INEF acabés de fer bons recolzaments per assegurar els rucks propis, assegurar la posició o afavorir la continuïtat. Els de Sant Boi, contràriament, havien preparat molt bé el partit i s’imposaven en touches i en les diferents fases que s’anaven produint. La precipitació i els nervis ocasionaven errades dels lleidatans, que van aprofitar els de blau cel magníficament, sumant de 3 en 3.

Aquesta dinàmica continuà en la segona part. Abans de tot, però, en el seu inici la Santboiana va trobar una escletxa en la defensa verda, un pèl despistada després del descans, i va plantar la pilota gairebé sota pals. Suposà aquest assaig un cop moral molt dur pel CE INEF, que veia, una mica impotent, com anava augmentant el marcador pels cops de càstig. El total de punts anotats fou, a més de l’assaig santboià, de tres cops transformats a un pels de blau cel, cosa que els allunyava definitivament dels del CE INEF (10-25).

La UE Santboiana B estava perfectament plantat sobre el camp, sabia al que jugava i imposava el joc i la dinàmica que pretenia. Els seus tres quarts, a més, frenaven les envestides lleidatanes, que en el frec a frec donaven resultat. El temps passava agònicament i tant davanters com tres quarts ja jugaven amb més desordre, amb més desesperació. L’únic que mantenia la moral era la grada, que tot i anar per darrere en el marcador i ser els de Lleida menys que els de Sant Boi, es sentien més que mai.

S’arribà als últims 5 minuts del partit i la distància en el marcador era pràcticament insalvable, uns es podien veure guanyadors, i els altres vençuts per un molt bon rival i les seves pròpies errades. No era el que l’equip i la munió d’espectadors mereixia. Sabedors de la derrota, els jugadors del CE INEF Lleida perdrien amb la major de les dignitats, i amb el cap a munt, i ara sí, superat el minut 40, amb recolzaments i contundència, a base de pick&go’s tant de davanters com la línia, el CE INEF acabaria assajant per finalitzar l’encontre amb el 15-25 al marcador.

Felicitar a tots dos equips per l’esforç titànic realitzat. No només en la final sinó durant tota la temporada, en la que s’han erigit dominadors de la categoria, la qual ha finalitzat amb la millor de les finals que podia haver tingut. Gloria pels jugadors santboians, i sort en els partits i enfrontaments que ara els esperen per pujar de categoria. Honor i cap amunt pels del CE INEF Lleida, que han demostrat ser un equip amb molt potencial i tremendament competitiu. Orgull, finalment, per l’afició que tots dos equips tenen sent, al menys la lleidatana, imprescindible pel seu equip.