Crònica CE. Inef Lleida - Gòtics

Es plantejava un partit complicat pel Lleida en una tarda solejada i ventosa. L’equip de la plana es presentava amb baixes nombroses i importants, i només amb 18 jugadors convocats. El rival, a més, se’l coneix per l’esforç, competició i entrega del seu joc. Tot i així, els jugadors de l’INEF volien no perdre el ritme en la competició i corregir els errors realitzats en el partit anterior contra el CEU.

Sent així, el Lleida començà tenint la iniciativa i arribant de seguida a la 22 gòtica. La insistència inicial, jugant amb davanters i tres quarts, va comportar errors en l’equip de Gòtics i la provocació d’un cop de càstig, que seria transformat pel mig d’apertura lleidatà Pau Ripoll, i cinc minuts després la consecució d’un assaig per part d’Albert i la transformació corresponent. Als 10 primers minuts el Lleida dominava 10-0.

Els Gòtics reaccionaren i el partit semblava equilibrar-se, però va ser el Lleida qui de nou obriria encara més distància en el marcador a gràcies a un assaig del flanker Jaume. El Lleida dominava, però en els deu últims minuts va començar a concedir cops de càstig, i això ho aprofitaren els barcelonins per apropar-se amb dos xuts a pals. Al descans s’arribava amb un 15-6.

La segona part sí que seria més disputada i es va notar la major profunditat de banqueta dels Gòtics. Tot i així, els jugadors lleidatans resistirien i mantindrien el ritme i la exigència que imposen amb el seu joc. Només començar-la, Pau Ripoll arribaria a línia de marca gòtica i transformaria el xut. Decidits a no perdre el partit, els Gòtics s’aproparen amb un droop del seu apertura al 46, però al 50 el Lleida tornava a traspassar la defensa dels blaus amb un assaig del centre Quim i al 58 amb un altre de Pau Ripoll sota pals.

A partir d’aquell moment passaria com a la primera part, el Lleida cometé mols cops de càstig i es va veure obligat a recular per aquestes errades continuades. Els últims 10 minuts serien un atac continu de Gòtics intentant arribar a la línia de marca lleidatana, i ho aconseguiren al final, després de molta insistència i una molt bona defensa dels lleidatans. Era però el minut 80, i la victòria es quedava a Lleida amb el marcador final de 34-16.

Victòria d’orgull i punt bonus del Lleida, que es sobreposà a les baixes. Tot i així, cal rectificar aquests cops de càstig concedits. Remarcar el bon partit de tot l’equip, però sobre tot a Pau Ripoll, i agrair l’actuació d’homes com Marcos, Saxito, Xurde o Quim, que venceren molèsties per col•laborar molt notablement a la victòria del Lleida.