Crònica Sant Cugat/Granollers – Catalunya Nova

Segona victòria consecutiva del Catalunya Nova amb el Sant Cugat / Granollers.

SANT CUGAT/GRANOLLERS 8 – CATALUNYA NOVA 33

El partit es presentava per al Catalunya Nova amb desconeixença. Mai s’havien enfrontat contra aquest equip, i els punts forts i els punts febles eren una incògnita. Fou un partit dur, amb molta pressió i molt bona defensa. Als pocs minuts les del Catalunya Nova sabien que Sant Cugat/ Granollers no els ho ficaria fàcil.

Tot començava amb una alineació concentrada, atenta i desperta per part dels dos equips. El Sant Cugat/Granollers pressionava amb velocitat i els rucks no eren un problema per elles. Pujaven baixes, fortes i molt ben col•locades. Aquest fet alertava al Catalunya Nova, i ràpidament comprenia com havia de jugar: obrir pilotes a les ¾. Fou així com el primer assaig arribava de l’acció de l’arrier Silvia Roca, amb la conversió de la Boti (Lorena Botanch). Es seguia amb el joc desplegat on els ¾ començaven a crear forats a la seva defensa i arribaven les dos següents marques i conversions del Catalunya Nova de la mà i peu de Boti.

Però aquest joc desplegat passava factura amb la manca d’atenció en defensa als canvis de possessió de la pilota. El Sant Cugat / Granollers no esperava la pressió, sinó que aprofitava qualsevol pilota descontrolada per guanyar el ruck i pressionar amb la davantera al nostre equip. Així es donava lloc al primer xut a pals, per un cop de càstig de l’equip visitant, aconseguit tres punts en el marcador. Amb aquest joc l’equip local donava un toc al Catalunya Nova, fent seguidament la seva primera marca, no convertida. S’arribava a la mitja part amb 8 – 19 al marcador.

En la segona part els equips partien de postures diferents. L’equip local augmentava el ritme del joc, amb més intensitat i força en cada jugada. L’equip visitant però, rectificava amb el cap fred els últims minuts de la primera part i es preparava per augmentar la qualitat de les jugades i l’augment defensiu. Fou així com, tot i les complicacions que ens ficava minut a minut el Sant Cugat / Granollers, el Catalunya Nova finalitzava la segona part amb dos marques de la mà de la Penya (Anna Delshorts) i la Ouani (Ouanissa Amarzi), amb les seves conversions de la Boti.

Acabava així el partit amb un marcador de 8 – 33, amb la sensació d’haver lluitat i sobretot d’haver jugat únicament a Rugby!