Crònica – CE. INEF Lleida - SEL Vilanova

Partit corresponent a la quarta jornada de Primera Catalana, l’INEF visitava un Vilanova ferri i sabedor de les seves possibilitats. Així va començar el partit, els vilanovins sortiren molt forts i de seguida van intentar imposar un joc dur i potent, arribant a la 22 lleidatana i mantenint tant la possessió com la iniciativa del partit. Els de Lleida, però, van realitzar un gran esforç defensiu i van impedir que es mogués el marcador en la seva contra.

A partir dels 10 minuts de joc el Lleida va començar a tenir la possessió i a avançar metres, tant amb xuts com amb la pilota a la mà, i van canviar les tornes del partit. Al minut 14 la línea lleidatana penetrava la defensa del Vilanova, quan el segon centre Pau Ripoll va esmunyir-se entre defensors i va plantar la pilota sota pals, fet que facilità la transformació (0-7).

Tot i que l’arrier lleidatà, Miguel, va haver de substituït, el Lleida agafà confiança amb l’assaig aconseguit, i a partir d’aleshores va jugar més ordenat i tingué la iniciativa del partit. Els de Vilanova, però, van fer molt difícil que el marcador es mogués, i defensant-se aferrissadament aconseguien que la seva línia defensiva semblés un mur. Just abans del final de la primera part, però, altre cop els tres quarts del Lleida aconseguien arribar a línea de marca i ampliar el marcador fins al 0-14, gràcies a Xavi Comas i altre cop Pau en la transformació.

En la represa el joc continuà igual, tot i que el Lleida disposava d’un marcador favorable. Això, sumat a que els de la plana mantenien la mateixa constància, va fer que un Vilanova amb ganes de puntuar deixés més espais, fet del qual s’aprofità l’INEF per ampliar distàncies en repetides vegades, al 43 i al 54, amb assajos de l’ala Pau Ramon i l’apertura Miki (0-26). El Lleida era un vendaval, i a partir d’una touche a la línia de 5 vilanovina, el pilier Toni tornava a assajar al 59.

Tot i els esforços del Vilanova per redreçar el marcador, el Lleida aguantà les envestides i continuà sumant gràcies a un cop de càstig transformat per Pau Ripoll i finalment, i per acabar, un nou assaig del flanker Bienve als 76 minuts.

Bon partit per part de tot l’equip lleidatà, que sortí amb un resultat molt favorable d’un camp dur i molt complicat. Remarcar les ganes per part de tots de que en Miguel es recuperi aviat, i agrair la presencia de l’Artur com a espectador de luxe, què gran que ets, tio!!