FCB B 27 - CE Inef Lleida 49

S’iniciava la segona volta de la Divisió d’Honor Catalana amb el restabliment de les estadístiques de tots els equips classificats per aquesta. Els resultats aconseguits fins llavors, doncs, quedaven anul•lats, i cada esquadra partia des de 0 per arribar a l’objectiu de classificar-se pels play-offs que es jugaran a l’acabar la segona ronda de partits.

Al match es presentava un FC Barcelona B amb aires de favorit, ja que havia comptat tots els seus partits anteriors per victòries, i el CE INEF Lleida motivat i confiat en el seu joc i les possibilitats que li ofereix tant el pack de davanters com la dinàmica línia de tres quarts. El CE INEF, a més, comptava amb un reduït grup d’aficionats que donaren suport durant tot el partit i no van parar de cridar, tant en la prèvia com durant l’enfrontament, i se’ls havia de brindar un bon resultat.

Els de l’INEF van començar decidits a jugar en camp contrari, a perseguir o mantenir la pilota i a avançar amb rapidesa i contundència. Només passats uns instants del partit van plantar-se dins de la 22 contrària i forçaren un cop de càstig que aprofità Carlos, sortint amb davanters, per plantar el primer assaig del partit.

Era el minut 5 i els verds estaven per davant al marcador, però molt més en la dinàmica del partit. Hi havia jugadors lleidatans per tot arreu que corrien, empenyien endavant i recolzaven els portadors de la pilota. S’assaltaven els intervals, es guanyava el cos a cos i en les melés i les touches es treia avantatge. No donaven respir a la defensa culé, que va veure com en una melé favorable a pocs metres de la seva línea d’assaig, els seus davanters eren tirats endarrere i, en la sortida de 8, Carlos tornava a assajar de nou.

Excels partit el que estaven jugant, els millors minuts de la temporada per part dels del CE INEF Lleida que dominaven totes les fases del joc i demolien la defensa blaugrana en cada part del camp. En una internada dels centres del CE INEF, Marcos avançava molts metres, però fou parat. A l’instant, però, els davanters arribaren per readreçar la seva cursa, i empenyent-lo a ell, van entrar a zona de marca perquè Marcos anotés el 3r assaig pel seu equip.

Fou una primera part esplèndida del CE INEF Lleida en la que també el seu arrier, Miguel aquell dia, aconseguiria un altre assaig. Tot i així, van concedir cops de càstig i van fer que el F.C. Barcelona sortís en ocasions del seu camp i s’aproximés a la zona defensada pels lleidatans, amb les que fins i tot, cediren un assaig i sumaren amb un altre xut a pals. S’arribà així a la mitja part, amb un clar 8 – 24 al marcador.

No podien baixar els braços els jugadors de la plana ni tampoc adormir-se, ja que realment el Barça és un equip potent i eficaç, i que, a causa del joc del CE INEF, s’havien vist inferiors per primer cop a la temporada. No fou així la segona part, ja que els blaugranes van reaccionar per mostrar de què són capaços i per què són un equip de reconegut nivell.

El partit canvià totalment. El monòleg dels de la Caparrella s’acabà i el joc passà a ser molt disputat, amb canvis constants de possessió i un millor plantejament des barcelonins. La pressió exercida per ambdós equips feia que, tot i les bones accions d’atac, es robessin pilotes i s’armessin ràpids contraatacs que permetien sumar punts en les dues bandes. Era un cara a cara, un tu a tu immens. Dos assajos del Barça els contestava el CE INEF de la mà d’Aleix i Pau Ripoll al contraatac. A més, encara es treia profit de les fases estàtiques i donaven avantatge als lleidatans, fins que un pilier barceloní es lesionà i es van pactar les melés.

Els recanvis van fer-se necessaris, ja fos per lesió o donar aire als jugadors que afrontaven el partit, de gran desgast per part dels dos equips. I també responien amb escreix i eficàcia, avançant metres i inclús assajant, de la mà de Roberto.

En les acaballes del partit el F.C. Barcelona imposà més ritme per tal de, com a mínim, aconseguir el punt bonus ofensiu, cosa que van aconseguir després d’un atac llarg i continuat, des d’una banda a l’altra. Arrodoniria el resultat l’apertura Pau Ripoll, que amb un cop de càstig transformat i finalment un assaig al seu sarró imposava el 27-49 final.

Gran i treballada victòria del CE INEF Lleida Rugby, que certifica que està a un nivell òptim per disputar la segona volta de la Divisió d’Honor Catalana i veure’s les cares amb qualsevol dels millors equips de la comunitat i plantar-li molta cara. Agrair als espectadors que van corejar contínuament l’equip, i desitjar que les lesions d’algun dels jugadors siguin lleus i ràpides de salvar.

Força CE INEF Lleida, salut i rugby.

Alineacions

F.C. Barcelona B
Agil, Aitor, Gerard (Lucas), Ignacio, Álex, Alexandre, Marc Torrent (Mario), Marc Arasanz, Leandro, Javi, Jan (Yoan), Jorge, Emiliano, Alejandro, Jeremy.

CE INEF Lleida Rugby
Isaac, Aleix, Martí (Sergi), Dani (Diego), Abel (Mohamed), Toni (Roberto), Jaume, Carlos, Joan, Pau Ripoll, Albert, Pau Ramon, Marcos, Miquel, Miguel.

1 comentarios:

Juane Corretti ha dit...

Bravo per la victòria i ànims pels propers partits!