CE Inef Lleida 26 - CEU 8

Partit de molt nivell el vist el passat dissabte a la Caparrella, que enfrontava als 2 primers classificats de la Divisió d’Honor Catalana, i que amb el seu desenllaç, decidiria qui l’encapçalaria en solitari a partir de llavors. Es presentaven, a més, el millor atac de la lliga, favorable al CE INEF, contra la millor defensa, per part dels del CEU, així que el partit prometia molt.

I tal com eren els pronòstics el partit es va jugar. Un partit difícil, travat i laboriós, on avançar metres suposava més suplici que esforç. Es desplegaven les davanteres mirant de desgastar el rival, i els tres quarts volien córrer, però es topaven sempre amb una defensa ben organitzada i convençuda del seu poder al cos a cos.

El marcador l’obriria Albert Vicente aprofitant un xut a l’esquena de la defensa, que va haver de córrer gran part de la zona de marca i aconseguir així el primer assaig del partit. Els del sitari, però, no estaven disposats a quedar-se enrere, i apretarien el marcador amb un xut a pals, fruit d’un cop de càstig.

Era el minut 20 i els dos equips havien estat molt a prop de sumar més al marcador. Els barcelonins no van aconseguir un assaig després de passar uns llargs i angoixants 5 minuts rondant la línia de 5 lleidatana, i tot i no aconseguir puntuar, aprofitaven molt bé les fases estàtiques del joc. El CE INEF, però, aconseguí contraatacar i canviar la dinàmica del partit, portar el joc en camp neutre i assaltar fins i tot la 22 contraria. En un d’aquests atansaments, en una melé a 5 favorable als de verd, el pack lleidatà va empènyer per a que el seu 8, Carlos, anotés a plaer. 5 punts més pel CE INEF que deixava el marcador 12-3, resultat amb que s’arribaria al descans.

La segona part no canviaria de context. El partit era dur i de manera contínua es parava per jugar fases estàtiques. Ara bé, el cansament i la fatiga apareixien on més defallien els equips. Les melés lleidatanes eren més febles, però no així els seus contraatacs, que aconseguien més profunditat i continuïtat. El partit estava totalment obert.

Era el CE INEF, però, el que aconseguia resultats. Després de dues accions on gran part dels membres del seu equip van participar, transcorregudes diverses fases tant de davantera com de tres quarts, Joan assajava en primera instància sota pals, i poc després ho feia també Pau Ripoll, el qual transformaria els dos xuts addicionals.

Reaccionà tard el CEU, que pressionà de manera més intensa en una última empenta. Per orgull i sacrifici dels seus jugadors, aconseguirien una marca a partir d’un xut a l’esquena dels ales lleidatans. Tot i així, era tard per capgirar un marcador que, tot i mostrar diferència en la puntuació, contradiu la igualtat del match. S’arribà al final amb un 26-8, molt celebrat per la seixantena de persones que assistiren a les instal·lacions de l’INEF.