Quimic ER 6 - CE Inef Lleida 29

Dia clar i de sol a la ciutat comtal, però amb molt de vent que dificultava la pràctica no de rugby, sinó de qualsevol esport. Entre moltes altres, el vent seria la principal causa de desencerts en el joc a la línia, en les sacades de touche o eventuals xuts a pals que es poguessin donar en el partit, així que calia pensar com aprofitar-se millor d’aquesta circumstància.

Començà el partit amb els lleidatans un pèl apàtics al no haver realitzat un bon escalfament, i els va costar un temps entrar dins del partit. Com en ocasions anteriors, va fer falta que encaixessin punts en contra per entrar dins del partit. El Químic estrenà el marcador i posaria més distància amb dos cops de càstig transformats que els posaven 6 punts per davant, però això despertà al CE INEF.

Els jugadors van comprendre que no avançaven prou, que calia buscar millor espais en els intervals o formar packs més compactes que no fossin contrarestats per la ben plantada defensa del Químic ER. Certament, costava molt internar-se entre els tres quarts roig i negres, així que calia acumular defensors primer, i córrer al recolzament després.

Fou així com s’aconseguiria el primer assaig, obra d'Albert, que guanyaria el carril de l’ala i s’internaria en àrea d’assaig fins plantar sota pals. Amb la transformació de Pau Ripoll el CE INEF es posava per davant (6-7).

Tot i les bones i ràpides línies de tres quarts dels dos equips, que podien fer pensar en un match d’anades i tornades, de jugades ràpides i efectius contraatacs, el joc era molt travat. El vent dificultava molt la feina i s’imposaven les defenses als plantejaments d’atac. Contínuament el joc s’interrompia i es disputava la posició des de la línia de touche o en les melés, i es guanyaven més metres amb xuts darrere dels defensors que no a la carrera i amb el joc a la mà. Entre tant, va ser Pau Ripoll que en un canvi de ritme esporàdic va aconseguir traspassar la defensa i anotar un segon assaig, que ell mateix transformaria. El marcador reflectia un 6-14, amb que s’arribaria a la mitja part.

La dinàmica del partit en el segon acte no va canviar, i inclús van veure’s més aturades. L’àrbitre va veure’s assetjat amb les queixes dels jugadors locals i va provar de controlar la situació amb diverses grogues. Aquesta actitud, però, no canviaria durant el partit, i en total el Químic va veure 3 targetes grogues i una de vermella per agressió. Els jugadors visitants, mentre, callats. Van poder beneficiar-se de la superioritat numèrica, generada pel propi rival, i la davantera es va posar a treballar de valent.

Anotaria un primer assaig Aleix, aprofitant una touche a 5 metres de la zona d’assaig contrària, i després d’un maul imparable, sortit des de la 22 del Químic, Isaac aconseguiria un segon assaig i el punt bonus addicional. Amb poc podien respondre els locals, que no aconseguien imposar el seu ritme de joc i es veien i es creien afectats per la inferioritat numèrica. Mentrestant, el CE INEF a la seva, i jugant des d’un cop de càstig arrodoniria el marcador final amb una última marca de Marcos que, aquest cop sí, desbordà la línia de 3 quarts contrària.

Mal regust de boca el que deixa el partit, per temps, per joc i per ambient, però no pas per resultat, ja que deixa el CE INEF Lleida encara al cap damunt de la Divisió d’Honor Catalana.

Alineacions

Químic ER
Xavier (Adrià, min. 40), Pol, Aran (Bruno, min. 54), Carles (Víctor Siles, min. 48), Ivan, Guillem, Joel, Salvador, Jordi (Renzo, min. 40), Víctor Garcia (Johny, min. 55), Eric, Mishell, Jerman, Aritz, Ruik (Àlvar, min. 60).

CE INEF Lleida
Isaac, Aleix, Martí, Diego (Óscar, min. 55), Abel, Jaume, Toni (Mohamed, min. 61), Carlos, Joan, Pau Ripoll, Albert, Pau Ramon (Miquel, min. 64), Marcos, Eric (Víctor, min. 68), Miguel.